Old Roots New Routes presenteert in 2021 3e editie

Old Roots New Routes presenteert in 2021 3e editie

Vorig jaar wegens corona afgebroken presenteert Dutch Delta Sounds het vervolg van de concertserie Old Roots New Routes. Tijdens deze derde editie maakt het publiek wederom kennis met uitzonderlijke semi-akoestische formaties en artiesten zoals Raj Mohan, het Mozaiek Ensemble ft zangeres Mireille Bittar, Boi Akih ft zangeres Monica Akihary, Patricio Wang & Ensemble m.m.v. schrijfster Marja Vuijsje. De serie eindigt oktober 2021 met het trio Reijseger Sylla Fraanje als slotakkoord.  

De musici zijn grotendeels geworteld in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Met behoud van hun eigen muziektradities bloeiden ze hier op. In samenwerking met Nederlandse zielsverwanten slaan ze vanuit hun ‘old roots’ nieuwe wegen in.

De concerten in Amsterdam en Utrecht worden ingeleid door een vraaggesprek met de artiesten. Na afloop is er, afhankelijk van de dan geldende Covid-regels, gelegenheid om met de musici na te praten. Voor concertdata en uitgebreide toelichting: zie onderaan dit bericht.

Over Old Roots New Routes

We beseffen het nauwelijks. Nederland bezit, nauwelijks hoor- of zichtbaar in de reguliere media, een onontdekt muziekdomein. Wegens ons koloniaal verleden en positie als migratieland streken de laatste decennia artiesten uit alle windstreken hier neer. Zodoende ontstond aan de Noordzee een muzikaal meerstromenland. Zodoende floreert er in onze vier grote steden- met elk zo’n 200 verschillende nationaliteiten- een kosmopolitische klankentuin. Zodoende leidde die mondiale kruisbestuiving op lokaal niveau tot een nieuw muzikaal idioom: ‘Dutch delta sounds’.  

Met de serie Old Roots New Routes kreeg dat nieuwe geluid vanaf 2017 een ideaal podium in de Amsterdamse Amstelkerk. Een intieme ambiance waar semi-akoestische concerten helder resoneren en musici zich optimaal kunnen profileren. Gefascineerd maakte het publiek er kennis met instrumenten als de Westafrikaanse kora en de Arabische ud, met oriëntaalse toonladders en onvermoede klankschappen. Behalve in Amsterdam ( Amstelkerk /De Duif) zijn er dit keer ook concerten in Utrecht (Tivoli/Vredenburg) en Grootschermer (Podium onder de Toren). 

Concertdata Old Roots New Routes 2021 (*)

do 18 februari            Raj Mohan & Ensemble (SR/DE/NL) TivoliVredenburg, Utrecht 
vr 19 februari             Raj Mohan & Ensemble (SR/DE/NL) Amstelkerk, Amsterdam
za 20 maart                Mozaiek Ensemble (SY) Amstelkerk, Amsterdam
vr 09 april                   Boi Akih (ID/NL/ GN/HU) Amstelkerk, Amsterdam
za 01 mei                   Patricio Wang & Ensemble m.m.v. Marja Vuijsje  (CL/NL)  De Duif, Amsterdam
wo 05 mei                  Patricio Wang & Ensemble m.m.v. Marja Vuijsje  (CL/NL) TivoliVredenburg, Utrecht  
za 02 oktober             Reijseger Sylla Fraanje (NL/SE) 

nieuwe datum            Podium onder de Toren, Grootschermer

(*) Alle concerten vinden plaats conform de actuele Covid-19 richtlijnen. Wijzigingen concertdata  onder voorbehoud.

Tickets en updates:

http://oldrootsnewroutes.nl

FOTO:©John Vak.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.