OFFprojects maakt dansvoorstelling 60 In Real Time over de perceptie van tijd

OFFprojects maakt dansvoorstelling 60 In Real Time over de perceptie van tijd

Vanaf zaterdag 12 september a.s. is de dansvoorstelling 60 In Real Time van OFFprojects, een choreografie van Amos Ben-Tal, te zien in de Nederlandse theaters. De voorstelling is een intieme avond waarin dans, live muziek, gesprek en reflectie op het begrip tijd samengaan. 60 In Real Time is een logisch vervolg op de eerdere voorstellingen over het begrip tijd die het gezelschap maakte: de installatie Seconds (selectie Nederlandse Dansdagen 2019) en de voorstelling 30 en 60. 60 In Real Time is tot en met november te zien in de Nederlandse theaters.

Over de voorstelling
Het idee voor 60 in Real Time, van Amos Ben-Tal/OFFprojects is ontstaan tijdens de Corona crisis en is een logisch vervolg op de eerder gemaakte dansvoorstelling 60 – een fysieke verkenning van het menselijke begrip van tijd. ‘Tijd’ als onzichtbare kracht die we samen tellen maar individueel voelen. De voorstelling werd goed ontvangen maar noodgedwongen geannuleerd. In de periode waarin de dansers thuis zaten groeide bij hen de noodzaak om samen te komen en opnieuw het begrip tijd te verkennen. De afgelopen maanden hebben niet alleen de dansers, maar ons allemaal, gedwongen onze interacties en verwachtingen bij te stellen. Intens waren de gevoelens van angst en hoop. Midden in al deze interacties, verwachtingen en gevoelens zit het besef van tijd.

In 60 In Real Time wordt het originele stuk ontbonden en het mentale en fysieke proces erachter ter plekke blootgelegd. De oorspronkelijke scènes worden gedanst in een andere bezetting. Tussendoor deelt Amos zijn inspiratiebronnen, geven de dansers demonstraties van hun creatieve methoden en speelt Amos de, door hem gecomponeerde, muziek live.

Elke avond wordt er een speciale gast uit de wetenschap, psychologie, filosofie uitgenodigd om vanuit zijn of haar vakgebied over het begrip tijd te vertellen. Ook het publiek wordt door middel van prikkelende vragen aangemoedigd met elkaar en met de dansers te reflecteren over tijdsperceptie.
Over OFFprojects
OFFprojects is een collectief van voormalig dansers van het NDT dat zich verzamelt rondom het werk van choreograaf en componist Amos Ben-Tal. Het gezelschap staat bekend om zijn multidisciplinaire voorstellingen waaronder de voorstelling en talkshow Howl (selectie Nederlandse Dansdagen en winnaar Dioraphte Dansprijs 2016).
Amos Ben-Tal begeeft zich vaak buiten de gebaande paden. Hij laat dans op natuurlijke wijze samensmelten met andere disciplines als muziek, tekst en beeld. Ben-Tal volgde zijn dansopleiding in Toronto, Canada. Vervolgens kwam hij naar Den Haag, waar hij negen jaar danste bij het Nederlands Dans Theater (NDT). Bij Korzo Producties creëerde hij een aantal goed ontvangen dansstukken. In 2012 richtte hij OFFprojects op. Vanaf 2021 wordt OFFprojects structureel gesubsidieerd door de Gemeente Den Haag.

Credits:

Concept: OFFprojects Choreografie, muziek en tekst: Amos Ben-Tal

Artistiek advies: Yvan Dubreuil

Dansers: Aurélie Cayla, Luca Cacitti, Wolf Govaerts, Xanthe van Opstal, Genevieve Osborne, Milena Twiehaus (wisselend per voorstelling).

Kostuum: Min Li

Licht: Maarten Heijdra en OFFprojects

Productie: OFFprojects

Co-productie: ICK Amsterdam, Korzo producties, NDT, Julidans, CC Heidelberg.

Financieel ondersteund door: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag, Fonds21, Gravin van Bylandt Stichting
Met dank aan We Are Public.

Voorlopige tournee
Za 12 sep    ECI Cultuurfabriek         Roermond
Za 19 sep    Theater Kikker            Utrecht
Wo 23 sep    Parkstad Theaters Limburg    Heerlen
Di 20 okt    Frascati Theater        Amsterdam
Wo 21 okt    Frascati Theater        Amsterdam
Za 31 okt    Zuiderstrand Theater        Den Haag
Zo 1 nov    Zuiderstrand Theater        Den Haag
Za 7 nov    Theater de Verbeelding        Purmerend

FOTO:©milena twiehaus.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.