Oatmilk studio verwelkomt Sieta keizer als nieuwe regisseur en artistiek coördinator

Oatmilk studio verwelkomt Sieta keizer als nieuwe regisseur en artistiek coördinator

Per 1 januari 2024 treedt Sieta Keizer aan als Artistiek Coördinator bij het Brabantse musicalgezelschap Oatmilk Studio. Hierdoor vormt Oatmilk Studio een directie bestaande uit Niels van Doormalen (Algemeen Directeur) en Sieta Keizer (Artistiek Coördinator). Sieta Keizer neemt tevens de regie van de cabaretmusical “Ver van je bed” over van de onlangs overleden Wimie Wilhelm, die na een kort ziekbed op 62-jarige leeftijd ons ontviel.

Sieta Keizer heeft een indrukwekkende loopbaan in de culturele sector. Ze heeft reeds veel jonge creatievelingen gecoacht op gebied van persoonlijke en professionele groei. In het verleden heeft ze gewerkt als casting director bij Joop van den Ende Theaterproducties, later bij Stage Entertainment en vervolgens als artistiek leider en regisseur bij Theater M-Lab. Keizer heeft ook haar kennis gedeeld als docent op Codarts Muziektheater en Fontys Hogeschool voor de Kunsten. In 2025 zal zij de regie verzorgen voor de musical “Hoe overleef ik alles wat ik niemand vertel?”, gebaseerd op de recent uitgekomen bestseller van Francine Oomen.

Producent Niels van Doormalen vertelt: “Sieta en ik hebben al lange tijd gesprekken over artistiek coördinatorschap binnen Oatmilk. Het voelt als een mijlpaal om na drie jaar haar in deze rol te mogen verwelkomen. Als bestuurslid van het eerste uur heeft Sieta een cruciale rol gespeeld bij de formulering van Oatmilk’s artistieke visie, waar het produceren van nieuwe musicals centraal staat.”

“Ver van je bed” is een cabaretmusical die de uitdagingen in de maatschappij belicht die soms zo overweldigend lijken dat negeren makkelijker is dan confronteren. Aan deze productie werken componist Ezra van Nassauw, comedyschrijver Maarten Hopman en Annie M.G. Schmidt promovendus mee aan een script en compositie waarin cabaret en musical samensmelten. Sieta Keizer was reeds als casting director betrokken bij dit proces en Niels heeft gevraagd aan Sieta om, na het trieste overlijden van Wilhelm, de regie op zich te nemen. Daarnaast speelt Keizer een centrale rol bij het opstellen van het nieuwe kunstenplan van Oatmilk voor 2025-2028, in samenwerking met schrijfster Hilde van Beek.

Foto: Jasper Loeffen

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.