November Music succesvol van start met Bosch Requiem en hoogtepunten t/m 14 november 2021

November Music succesvol van start met Bosch Requiem en hoogtepunten t/m 14 november 2021

November Music 2021 ging op vrijdag 5 november van start met een uitverkocht Bosch Requiem dat dit keer werd gecomponeerd door Hawar Tawfiq. Het startweekend kende uiteenlopende concerten waaronder de elektronische muziekavonden van FAQ en de prachtige popsongs van Dez Mona met barokorkest B.O.X. November Music duurt nog tot 14 november. In het verschiet liggen nog zo’n 55 concerten op het grensvlak van hedendaags gecomponeerd, jazz, nieuwe wereldmuziek, pop en muziektheater.

Zo staan er diverse werken van festivalcomponisten Rebecca Saunders en Kaija Saariaho op het programma. Het Franse koor Accentus voert een nieuwe compositie uit van de befaamde Finse componiste Kaija Saariaho, terwijl Ensemble Modern de minutieus geconstrueerde klankvelden van de Britse componiste Rebecca Saunders tot leven brengt.

Jazz en hedendaagse wereldmuziek is er van onder anderen Sons of Kemet, The Gurdijeff Ensemble, gitarist Julian Lage en de pianisten Vijay Iyer, Brad Mehlda en Isfar Sarabski. Verder geeft Metropole Orkest op de slotdag van het festival een spectaculair concert met zanger en multi-instrumentalist Louis Cole.

Ook zijn de (inter)nationale topensembles weer goed vertegenwoordigd tijdens November Music 2021. Het Berlijnse collectief s t a r g a z e speelt het nieuwe werk Highdivevan Morris Kliphuis en Lucky Fonz III, een opdrachtwerk van November Music. Asko|Schönberg voert het nieuwe werk Odysseus uit van Componist des Vaderlands Calliope Tsoupaki. Andere ensembles die hun opwachting maken tijdens November Music 2021 zijn Ragazze Quartet, Meta4 en Cello Octet Amsterdam.

Over November Music

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen.

Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen. 

Meer informatie: 

https://www.novembermusic.net

FOTO: ©Jostijn Ligtvoet

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.