November Music presenteert Joey Roukens en Bryce Dessner als composers in focus 2022

November Music presenteert Joey Roukens en Bryce Dessner als composers in focus 2022

Op zondag 14 november sloot November Music de 28e editie van het festival af met de bekendmaking van de composers in focus voor 2022: Joey Roukens en Bryce Dessner. Joey Roukens krijgt de opdracht voor het Bosch Requiem 2022 dat wordt uitgevoerd door Nederlands Kamerkoor en Amsterdam Sinfonietta. Ook van gitarist en componist Bryce Dessner – bekend van The National – worden composities uitgevoerd waarbij de Amerikaan ook zelf op het podium zal staan. Verder wordt Remy van Kesteren volgend jaar artist in residence en presenteert de talentvolle jazzcomponist Tijn Wybenga een nieuw opdrachtwerk. De volgende editie van November Music vindt plaats van 3 tot en met 13 november 2022.


November Music 2021
Er wordt teruggekeken op een geslaagde en enerverende editie van November Music 2021. Het programma was zeer gevarieerd en uiteenlopende publieksgroepen bezochten de concerten op grote schaal waarbij liefhebbers van elektronische (dans)muziek, klassieke koorzang en wereldmuziek zich moeiteloos door elkaar heen begaven. Een dergelijke brede opzet is uniek binnen het Nederlandse festivallandschap. Een aantal uitgestelde premières uit 2020 vonden alsnog plaats waaronder YeonDo, het Bosch Requiem van Seung-Won Oh.


Waar staat November Music voor en wat is er bereikt in 2021
November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen. Het Bosch Requiem, gecomponeerd door Hawar Tawfiq was dit jaar één van de hoogtepunten, net als de concerten van festivalcomponisten Rebecca Saunders en Kaija Saariaho. De samenwerking met FAQ festival is goed verlopen en krijgt een vervolg. Verder gaf de Amerikaanse jazzpianist Vijay Iyer met zijn nieuwe trio voor het eerst een concert in Nederland voor een uitverkochte zaal. In totaal waren er 100 concerten in 11 dagen met 25 premières en 20 opdrachtwerken.

November Music staat voor het ervaren van modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen. Sounds Now, een nieuw samenwerkingsproject met 10 Europese festivals met soundart vond voor de eerste keer plaats.

November Music vindt in 2022 plaats van 3 t/m 13 november op diverse locaties in ‘s-Hertogenbosch. Voor informatie: www.novembermusic.net

FOTO:©Roxanne de Buijzer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.