November Music in landelijke Basisinfrastructuur

November Music in landelijke Basisinfrastructuur

November Music is een van de zeven festivals die geselecteerd zijn voor de landelijk Basisinfrastructuur (BIS). Het festival voor nieuwe muziek werd opgericht in 1993 en breidde in 2016 uit van vijf naar tien dagen. Het programma omvat hedendaags gecomponeerde muziek, jazz & world, muziektheater, elektronische muziek en geluidskunst. Ook in 2020 vindt het festival plaats.

November Music dankt haar BIS-toekenning mede aan haar positie in het internationale veld van de nieuwe muziek. Het festival werkt samen met onder andere Festival van Vlaanderen, Ultima in Oslo, Huddersfield Contemporary Music Festival (GB) en Onassis Foundation in Athene.

Op nationaal niveau wordt samengewerkt met Muziekgebouw aan het IJ en Gaudemus Muziekweek. Samen met Buma organiseert November Music jaarlijks de new music conference, een initiatief vergelijkbaar met Eurosonic in Groningen voor popmuziek en Amsterdam Dance Event voor de elektronische muziek. Het festival heeft daarnaast samengewerkt met belangrijke Nederlandse kunstenaars als componist des vaderlands Calliope Tsoupaki, Kate Moore, Anthony Fiumara en Eric Vloeimans.

In Brabant vervult November Music een centrale rol in een netwerk met onder andere Paradox in Tilburg en Muziekgebouw Eindhoven. Het festival is een van de kernleden van de MusicHub Brabant dat muzikaal talent ondersteunt. November Music heeft een actieve rol gespeeld in de professionele ontwikkeling van onder andere Mayke Nas, Buma Classical Award-winnaar Aart Strootman, Strijbos & Van Rijswijk, Bram Stadhouders, Jameszoo en Sanne Rambags.

November Music 2020 vindt plaats van 6 tot en met 15 november en bestaat naar verwachting uit 80 concerten. Vanwege de 1,5 metermaatregelen worden – om zo veel mogelijk bezoekers te kunnen toelaten – grotere zalen en kerken in ‘s-Hertogenbosch gebruikt en worden concerten twee keer uitgevoerd.

November Music wordt sinds 2001 geleid door Bert Palinckx en Theo van Dooremalen.

FOTO: ©William van der Voort

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.