November Music 2023 succesvol verlopen

November Music 2023 succesvol verlopen

FOTO:©Jostijn Ligtvoet

Met het opzwepende slotconcert van Fuse kwam zondag 12 november een einde aan November Music 2023. Twaalf dagen lang was de veelzijdigheid van de nieuwe muziek te horen met hedendaags gecomponeerd werk, koormuziek, elektrojazz, Arabische maqam, muziektheater en nog heel veel meer. Bosch Requiem 2023 gecomponeerd door Aart Strootman, John Zorn en alle concerten van Maya Fridman waren hoogtepunten.

Onze dank gaat uit naar alle betrokken componisten, makers en musici en naar de talrijke bezoekers die zorgden voor een geweldige sfeer bij de (veelal uitverkochte) concerten. Natuurlijk zijn we ook al druk in de weer met de 32ste editie van November Music, die plaatsvindt van 8 t/m 17 november 2024. Hieronder verklappen we alvast enkele namen!

Vooruitblik November Music 2024

November Music 2024 vindt plaats van 8 tot en met 17 november in ‘s-Hertogenbosch. Met nieuw werk en optredens van onder meer Mayke Nas, Bec Plexus, Karmit Fadael, Dyane Donck, Mathilde Wantenaar, Ann Cleare, Liza Lim,Franghiz Ali-Zadeh en Annelies van Parys. 

Het Concertgebouworkest en het Radio Filharmonisch Orkest komen voor de eerste keer naar het festival in de grote zaal van het nieuwe Theater aan de Parade. Er zijn concerten van internationale toppers zoals Ensemble Modern, Diotima Quartet en Alva Noto. 

Bosch Requiem 2024 wordt gecomponeerd door Micha Hamel in samenwerking met kunstenaar en Prix de Rome-winnaar Jonas Staal. 

De Nederlands/Canadese zangeres Elisabeth Hetherington is in 2024 artist-in-residence, met diverse concerten verspreid over het gehele festival. 

Over November Music

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen.

Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen. 

Per 2021 maakt November Music onderdeel uit van de landelijke culturele basisinfrastructuur, de zogenaamde BIS.

Kijk voor meer informatie op www.novembermusic.net.

____

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.