The Normal Heart raakt al tijdens de repetities

The Normal Heart raakt al tijdens de repetities

The Normal Heart keert terug in de theaters. Het toneelstuk van Larry Kramer werd in de VS overladen met Tony Awards en ook in Nederland waren de recensies afgelopen jaar lovend. De belangstelling voor de voorstelling was zo groot dat er vorige zomer geen kaartje meer ter verkrijgen was. Voor een ieder die de voorstelling nog niet heeft gezien, deze zomer is het weer mogelijk.

 

Tijdens de eerste repetities is al te zien dat de acteurs er zin in hebben. De teksten zitten er al redelijk goed in, maar dat komt natuurlijk ook door vorig jaar. De teksten raken nu al tijdens de repetitiefase. Het is natuurlijk ook niet zomaar een stuk. Het is een waargebeurd verhaal over een groep New Yorkers tijdens de opkomst van de aidsepidemie  in de jaren ’80. Hoewel er in het stuk niet zozeer over aids gesproken wordt, want niemand wist in die tijd hoe de ziekte heette en waar hij vandaan kwam. De strijd van de groep tegen de gevestigde orde plaatst de onderlinge relaties onder hoogspanning. Frederik Brom en Freek Bartels spelen een stel, maar eigenlijk durven ze niet goed vanwege het gevaar dat op de loer ligt. De kus die tijdens de repetities wordt uitgedeeld ontsnapt aan geen enkele camera. Voor elk personage speelt er wel iets mee en daar moeten ze meer om leren gaan. Het is een verhaal dat vandaag de dag nog steeds actueel is.

 

Van 2 t/m 10 augustus is de voorstelling te zien in het Amsterdamse DeLaMar Theater (net als vorig jaar), maar vanaf 16 september gaat de voorstelling op tournee langs de 25 grotere theaters van ons land. Met de cast van vorig jaar, aangevuld met vier nieuwe acteurs waaronder GTST acteur Beau Schneider. Tevens is The Normal Heart de allereerste voorstelling de allereerste voorstelling geproduceerd door de nieuwe theaterproducent Kemna Casting, onder leiding van Job Gosschalk.

 

Wilt u deze prachtige en ontroerende voorstelling graag zien? Kom van 2 t/m 10 augustus naar DeLaMar in Amsterdam of kijk vanaf 16 september bij de theaters bij u in de buurt.

Femke van Arendonk

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.