Nordin De Moor wordt Charlie Chaplin!

Nordin De Moor wordt Charlie Chaplin!

In april 2016 werd bekendgemaakt dat Music Hall de exclusieve rechten had verworven om de prestigieuze Broadway-productie ‘Chaplin: The Musical’ internationaal te gaan produceren en exploiteren. Een unicum in de Belgische musicalgeschiedenis. Gisteren werd in Cinema Cartoon’s te Antwerpen de volledige cast onthuld die  in de nieuwe Nederlandstalige versie ‘Chaplin, de Musical’ te bewonderen zal zijn. De Antwerpse musicalacteur Nordin De Moor sleepte zowat de meest begeerde rol van het komende theater- en musicalseizoen in de wacht en werd door de originele creatives, het internationale productieteam en Music Hall, gekozen uit meer dan 250!! gegadigden om in de huid van het legendarische filmicoon Charlie Chaplin te kruipen. Met verder oa Deborah De Ridder, Goele De Raedt, Pieter Van Nieuwenhuyzen, Marleen Van Der Loo, Jeroen Phaff, Charlotte Campion en Elke Buyle, barst de cast werkelijk van de kwaliteit. Opvallende naam is ook zanger/acteur Roel Vanderstukken, die zijn debuut maakt als musicalacteur en de rol van Sydney Chaplin (broer van) op zich zal nemen. ‘Chaplin, de Musical’ speelt vanaf december 2016 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen. Tickets & info: www.musichall.be

“Ik ben enorm vereerd dat ik door de originele creatives, het internationale productieteam en Music Hall, gekozen werd voor deze prachtige rol”, zo zegt Nordin De Moor. “Er waren blijkbaar meer dan 250 kandidaten om Charlie Chaplin te spelen, als je dan te horen krijgt dat de rol voor jou is…tja, dan zweef je wel even. Ik ben al meer dan 15 jaar aan het knokken als acteur en stond al in schitterende producties als ‘Annie’, ‘Spamalot’, ‘Oliver!’, ‘Robin Hood’, ’14-18′ en ‘War Horse’, maar dit is mijn eerste hoofdrol en van een geheel andere orde. ‘Chaplin, de Musical’ is dé kans van mijn leven en ik ga er meer dan alles aan doen om die voluit te grijpen!

‘Chaplin: The Musical’
In 2012 ging op Broadway ‘Chaplin: The Musical’ in première. De voorstelling rond het fascinerende leven van het legendarische filmicoon, sleepte tal van nominaties voor verschillende musicalprijzen in de wacht. Het duurde echter tot in 2015 voor schrijvers Christopher Curtis (script, muziek en liedteksten) en Thomas Meehan (script) in Mariano Detry (regie) en Matt Kinley (set design) de juiste partners vonden om de voorstelling ‘opnieuw uit te vinden’. Het script werd herschreven, er werden nieuwe nummers toegevoegd en gerenommeerd ontwerper Matt Kinley voorzag de productie van een verbluffend nieuw set design.Een eerste versie van deze herwerkte ‘Chaplin: The Musical’ ging in mei 2015 in première in Brazilië en speelde daar maanden voor uitverkochte zalen. Music Hall verkreeg de exclusieve rechten om deze prestigieuze productie verder te ontwikkelen en internationaal te gaan produceren, met een Vlaamse cast en in nauwe samenwerking met Christopher Curtis, Tom Meehan, Matt Kinley en regisseur Mariano Detry. Deze nieuwe versie van ‘Chaplin: The Musical’ speelt vanaf december 2016 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen

Het verhaal

‘Chaplin: The Musical’ vertelt het levensverhaal van de legendarische filmkomiek Charles Spencer Chaplin. De voorstelling speelt zich af in een oude filmstudio, waarin Chaplin mijmert over zijn leven, zijn werk en zijn belangrijkste creatie, The Tramp, die voor hem zowel als een zegen als een vloek blijkt. We volgen Charlie vanaf zijn armoedige kinderjaren in Londen, tot het hoogtepunt van zijn carrière, wanneer hij de beroemdste filmmaker ter wereld is.

Zijn levensverhaal is complex en intrigerend, vol dramatische momenten. Deze musical toont op een spectaculaire en ontroerende wijze het genie, maar ook de grote menselijkheid van één van de grootste genieën van de 20e eeuw.
Praktisch
‘Chaplin, de Musical’ (Nederlandstalige versie)
Vanaf december 2016 in Capitole Gent en Stadsschouwburg Antwerpen
Tickets & info: www.musichall.be

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.