Noord en Zuid: Romeo en Julia in Rotterdam

Noord en Zuid: Romeo en Julia in Rotterdam

Recensie : Mieke van der Raay

De talenten van Jeugdproductiehuis Mangrove spelen ’Noord en Zuid, een liefde gescheiden door de Erasmusbrug’ geïnspireerd op het bekendste liefdesverhaal ’Romeo en Julia’.

Julia is de dochter van politica Magaretha Capulet, die met haar politieke partij ’Rotterdam’s Next’ van hun stad weer een veilige plek wil maken. Haar belangrijkste programmapunt is het sluiten van de nachtclub ’Red Velvet’, die draaiende wordt gehouden door Natasja Montfoort. En laat dat nou net de moeder van Romeo zijn, waar Julia sinds hun eerste ontmoeting tot over haar oren verliefd op is. Maar verkering met een jongen van Zuid is in Noord, waar Julia woont, “not done”. Een moderne en vooral Rotterdamse bewerking van het verhaal over de onmogelijke liefde met dansen op bekende dance hits van de afgelopen jaren.

Julia (gespeeld door Marije Kortekaas), en Romeo (gespeeld door Dylan Berkeveld), spelen heel natuurlijk en geloofwaardig dit beroemde koppel, in een modern jasje.
De moeder van Julia, Magaretha Capulet (gespeeld door Annemieke van der Linde) is echt subliem in alle facetten van haar rol, komisch overtuigend goed.
De moeder van Romeo, Natasja Montfoort (gespeeld door Winni Roseval) is een overtuigende Rotterdamse nacht club eigenares, met bijpassend Rotterdams accent.

Opvallende noot in dit stuk is toch wel Rocco (gespeeld door Aron Elstak) de manny, de mannelijke nanny van Julia, echt hilarisch goed, zijn komische timing en gezichtsuitdrukkingen zijn gewoon bijna perfect.
Alle andere talenten vullen iedereen goed aan en passen precies in het stuk. Ze spelen hun rol stuk voor stuk heel goed en met overtuiging.

Tekst & regie: Michelle van Daalhoff
Choreografie: Mitchell Amsterdam
Gastacteurs: Aron Elstak, Winnie Roseval & Annemieke van der Linde
Gespeeld en gedanst door: Vinay, Lou, Sara, Alana, Nieke, Jonatan, Jip, Boaz, Marieke, Johanna, Ebony, Zacharias, Camiel, Jaslyn, Marije en Dylan.

http://www.jphmangrove.nl/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.