Nooit en dag sip… met Woezel en Pip!

Nooit en dag sip… met Woezel en Pip!

Recensie geschreven door: Martijn van Vuuren

De premiere van de nieuwe musical van Woezel en Pip moest een feestje worden voor kinderen, en dat was het ook. Alles is in werking gesteld om het echt een kinderfeest te laten zijn. De foyer van het Beatrix theater in Utrecht was een waar kinderparadijs. Grote gekleurde ballonnen en attributen van Woezel en Pip vulde de grote ontvangsthal van het theater. De verwachtingen waren direct al hoog gespannen.

Woezel en Pip ‘Overal vriendjes’ is de derde voorstelling van Van Hoorne Entertainment en Dromenjager en ze weten het zichzelf lastig te maken. Een voorstelling maken voor kinderen vanaf 2 jaar is geen makkelijke taak. Toch is het ze wederom gelukt om een sprankelende musical neer te zetten waar de kinderen zeer zeker van genieten maar waarbij ook de ouders met een grote lach op het gezicht naar kunnen kijken. Natuurlijk is er af en toe wat onrust in de zaal en zijn er regelmatig moeders die met de kleine naar de toilet moeten, maar toch weten ze het voor elkaar te krijgen zelfs de kleinste te boeien. Alles in deze voorstelling is schattig. De poppen zijn erg mooi en lijken sprekend op de personages uit de boekjes, maar ook het decor is mooi. De sfeer die de Tovertuin van Woezel en Pip moet uitstralen heeft het ook. Lekker kleurrijk!

In de musical gaan Woezel en Pip het hele jaar door en ontmoeten ze overal vriendjes. In de voorstelling worden diverse verhaaltjes uit de boekjes en de tekenfilms verwerkt tot één verhaal. De voorstelling start in de winter en zo maken ze in ieder seizoen een aantal avonturen mee.

Er zit in de voorstelling niet echt een rode draad of een soort climax waar de show naar toe werkt. Telkens gebeuren er weer nieuwe dingen. Op een gegeven moment zijn Woezel en Pip het vriendenboekje kwijt. Dit lijkt even een verhaallijn te worden, maar dit wordt  echter niet verder uitgespeeld. Aan het eind komt het vriendenboekje wel weer even naar voren en wordt hij gevonden maar dat was het ook. En dat is dan ook eigenlijk het enige minpuntje dat er te noemen is bij deze voorstelling. Maar aan de andere kant kun je je ook afvragen of de doelgroep van 2+ een langere verhaallijn begrepen had. Dus de keuze voor deze korte avonturen lijkt me een logische.

De muziek in de voorstelling past helemaal bij de sfeer van Woezel en Pip, gezellige liedjes maar ook een lief zacht liedje bij maanlicht wat mooi gezongen wordt door Bettina Holwerda die de vertelster speelt maar ook Tante Perenboom. Ook de andere Poppenspelers Koen Iking, Jacqueline Goedmakers en Gijs Geers weten de poppen op een enthousiaste manier te bespelen.

Kortom, zelfs al heeft u een kleine van net 2 jaar. Woezel en Pip ‘Overal vriendjes’ is zeker een aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Het is een feest der herkenning als u de tekenfilms en/of boekjes kent en iedereen zal met een stralende lach op het gezicht de zaal weer verlaten.

En ik kan het niet beter zeggen dan Woezel en Pip zelf: “Nooit een dag sip… met Woezel en Pip.”

Klik hier op en zie ook onze Fotoreportage van De Premiere van Woezel en pip Premiere

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.