Nonsens gaat succesvol in première

Nonsens gaat succesvol in première

Recensie: Yente van den Dungen

In het Oude Luxor Theater in Rotterdam ging de musical Nonsens in première, geproduceerd door Dommelgraaf&Cornelissen Entertainment.


De voorstelling gaat over vijf nonnen die een benefietavond organiseren om op die manier geld te verdienen voor de begrafenis voor vier overleden zusters. Tijdens de benefietavond krijgt het publiek verschillende optredens voorgeschoteld, maar dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. De nonnen hebben stuk voor stuk sterke en markante karakters en dat zorgt voor een hilarische avond.

De nonnen worden gespeeld door gevestigde namen in de musicalwereld. Marjolijn Touw speelt Moeder Overste, een strenge vrouw die liever koorddanseres was geweest. De rol is op Touws lijf geschreven en ze speelt de rol met verve. Mariska van Kolck speelt zuster Maria Futilia. Hoewel ze liever de baas van het stel zou zijn, is ze de rechterhand van Moeder Overste. Maria Futilia is een van de serieuzere nonnen in het stuk, maar Van Kolck weet het publiek toch een flink aantal keer aan het lachen te krijgen. Brigitte Heitzer speelt de rol van de niet zo snuggere zuster Maria Amnesia. Dit doet ze waanzinnig goed en het publiek gaat uit zijn dak als ze een lied zingt met een handpop. Wieneke Remmers vertolkt de rol van de Amsterdamse zuster Maria Beyoncé. Tijdens de benefietavond is het haar doel te mogen optreden, wat voor supergrappige situaties zorgt. Het is een kant die we niet vaak van Remmers zien, maar ze doet het super goed. De rol van Maria Pavlova is voor Renée van Wegberg. Deze non is de jongste van het stel en wil eigenlijk ballerina worden. Van Wegberg vertolkt de rol uitstekend.

De vijf musicalactrices hebben allemaal stemmen waar je U tegen zegt en er was dan ook geen valse noot te horen. Tijdens de show wisselen mooie liedjes hilarische sketches zich af. Het is een vlotte voorstelling waardoor het publiek geen moment afgeleid is en steeds met een glimlach zit te kijken. Deze musical, waarin publieksparticipatie geen uitzondering is, is een absolute aanrader! Voor meer informatie en de speellijst kijk op: http://www.dommelgraafencornelissen.nl/

hart heelhart heelhart heelhart heelhart heel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.