Noël van Santen nieuwe garagemonteur in succesmusical De Marathon

Noël van Santen nieuwe garagemonteur in succesmusical De Marathon

Noël van Santen, bekend van onder andere het duo Schudden, is vanaf 29 augustus te zien in de succesmusical De Marathon. Noël trekt de hardloopschoenen aan van Kees, één van de vier Rotterdamse garagemonteurs. Deze rol wordt nu gespeeld door Michiel Nooter die volgend seizoen te zien is in de toneelvoorstelling Het Achterhuis.

Noël van Santen (1973) studeerde in 1997 af als acteur aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Tijdens zijn studie won hij met duo Schudden het Groninger Studenten Cabaretfestival en werd hij tweede op Cameretten. Er volgden tien theaterprogramma’s waarvan er drie werden genomineerd voor de Poelifinario; de prijs voor het beste cabaretprogramma van het seizoen.

Voor Noël is het zijn eerste rol in een musical. ‘Na een afwijzing ooit op de Kleinkunstacademie en het kleine trauma dat ik daar aan over heb gehouden kijk ik er ontzettend naar uit om te gaan spelen in De Marathon en het voor mij nieuwe genre musical te gaan ontdekken!’, aldus Noël.

De Marathon vertelt het verhaal van Gerard, Nico, Kees en Leo – vier Rotterdamse garagemonteurs –die tot voor kort hun dagen sleten met moorkoppen, bier en klaverjassen. Als Gerards garage failliet dreigt te gaan, komen de mannen op het lumineuze idee om gesponsord de marathon te lopen. 42 kilometers voor de heren met een conditie van nul en een instelling van likmevestje… Gaat dat lukken? De mannen gaan in ieder geval bloedserieus in training onder leiding van hun collega Yusuf, oud-marathonloper, om de garage van hun vriend te redden. Onderweg blijkt er meer op het spel te staan dan alleen het halen van de finish.

Een ontroerende musical vol humor over vriendschap, liefde en de sores van vier underdogs met het hart – maar vooral de tong – op de juiste plek. Naar het idee van Martin van Waardenberg en Gerard Meuldijk, doorspekt met nieuwe nummers van Thomas Acda en David Middelhoff. De regie is in handen van Job Gosschalk. De andere rollen in de voorstelling worden gespeeld door o.a. John Buijsman, Kees Boot, Dennis Willekens, Gürkan Küçüksentürk, Robbert van den Bergh, Jelka van Houten, Roosmarijn Luyten, Jip Smit en Lucretia van der Vloot.

De Marathon is nog tot en met 9 juli te zien in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Na een korte rustpauze rent de cast vanaf 29 augustus verder door het hele land. Kijk voor de actuele speellijst en meer informatie op www.de-marathon.nl

 

 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.