NJMT ZOEKT 101 SUPERKIDS VOOR HONDERD EN ÉÉN DALMATIËRS

NJMT ZOEKT 101 SUPERKIDS VOOR HONDERD EN ÉÉN DALMATIËRS

Meld je nu aan!

 

In het cursusjaar 2015/2016 presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) de theaterklas Honderd en één Dalmatiërs. Deze theaterklas volgt de productie RATS! op die afgelopen jaar door een groep enthousiaste, en voornamelijk jonge, leerlingen werd opgevoerd.

 

De theaterklas zal eind mei het cursusjaar afsluiten met een voorstelling in het theater. Nu is het Nationaal Jeugd Musical Theater opzoek naar nieuwe, jonge, beginnende en vooral enthousiaste kinderen die dit wereldberoemde verhaal in het theater willen vertellen! Aanmelden kan via de website www.njmt.nl!

Het verhaal

De Dalmatiërs Pongo en Pepita zien hun talrijke kroost weggevoerd worden door de gemene handlangers van Gruella du Vel, die haar zinnen heeft gezet op kleren van mooie, zwartgevlekte hondenbont. Via de ‘blaflijn’, een soort boodschappendienst voor honden, gaan zij op zoek naar hun puppy’s. Zij worden geholpen door Kolonel Buldog en zijn adjudant, de Siamees Tibs. Zullen de slimme kleintjes en de anderen dalmatiërs, die door de hondenmeppers van Gruella worden vastgehouden in het Griezelige kasteel Duvelsteyn, nog op tijd kunnen ontsnappen?

Gelukkig, na een opwindende achtervolging moeten Gruella en de boeven Boris en Jasper in het stof bijten, waarna de aanzienlijke hondenschare een plaatsje vindt bij Anita en Roger, de pas getrouwde “baasjes” van Pongo en Pepita. Een vrolijke en soms ontroerende beestenboel, waarin kinderen en tieners de hoofdrol spelen. Een voorstelling vol spanning, humor en vaart met veel aanstekelijke liedjes van Clous van Mechelen.

Over het NJMT

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), de grootste musicalschool van Noord-Holland,  is een organisatie die zich, zonder winstoogmerk, richt op het opleiden van kinderen van 3 tot 18 jaar in dans, drama en zang en het maken/produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. Na de realisatie van de grootschalige tourproducties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter (winnaar Musicalworld Award) bracht het Nationaal Jeugd Musical Theater afgelopen theaterseizoen De Tovenaar van Oz (2 Musicalworld Award nominaties) in de Nederlandse en Belgische theaters.

Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Ook deze voorstelling onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. In de serie van theaterklassen is Honderd en één Dalmatiërs de opvolger van Leve Malthus!, Het Bos In en RATS!.

njmt

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.