Nino Shakes The Room: Live comedy in Boom Chicago met Nino Wilkes

Nino Shakes The Room: Live comedy in Boom Chicago met Nino Wilkes

FOTO:©Robin Utrecht

Amsterdam, 18 juni 2024 · Spannend. Baanbrekend. Grappig. Presentator en Ballenjongen-auteur Nino Wilkes staat binnenkort op de planken voor een serie comedy shows in Boom Chicago. Op 15 juli gaat Nino Shakes The Room in première tijdens het Boom Chicago Comedy Festival met Leontine Ruiters als special guest. In samenwerking met de talentvolle mainstage-cast nodigt Nino vanaf oktober steeds een andere (beroemde) gast uit in Boom Chicago. Als kleinzoon van voetbalkoning Faas Wilkes en onderdeel van de Kluivert-familie, leeft hij in een ongelofelijke wereld vol voetbal en avontuur. Het vormt prachtige inspiratie voor mooie, boeiende en vooral geestige shows. 

Hoogste niveau
Nino Wilkes onderzoekt in zijn boek Ballenjongen waarom de voetbalwereld nog steeds zo met homoseksualiteit worstelt. In Nino Shakes The Room zet hij met zijn gasten en de Boom Chicago-acteurs, muzikanten en technici anekdotes om in scènes, personages en zelfs liedjes. Het is een avond vol comedy van het hoogste niveau, waarin de bizarre dingen die Nino meemaakt als presentator/influencer niet onbesproken blijven. Na Leontine Ruiters maken vanaf oktober onder andere René Watzema (voorheen RUMAG) en Bridget Maasland hun opwachting als gast. Regie van de show wordt verzorgd door Stacey Smith, de muziek is van Emmy Award-winnende componist Sacha Hoedemaker en licht, geluidsontwerp en technische improvisatie in handen van Emil Struijker-Boudier.

Droom
Nino Wilkes, presentator, influencer en binnenkort comedy show-ster, over zijn samenwerking met Boom Chicago: “Als klein jongetje droomde ik er al van om mensen te entertainen, maar ik had nooit gedacht dat ik zelf in het theater zou staan. Dat veranderde toen ik mijn boek lanceerde in Boom Chicago. Het klikte zo goed, ik voelde me er meteen thuis. We zijn met elkaar om de tafel gegaan en deze geweldige show is daarvan het resultaat. Ik kan niet wachten om al die mooie avonden samen met de Boom Chicago-cast neer te zetten. Omdat ik humor ontzettend belangrijk vind, maar ook omdat ik me uit wil spreken over het taboe op homoseksualiteit en voetbal. Ik denk dat we met Nino Shakes The Room de perfecte vorm en match gevonden hebben!”

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.