Nieuwe voorstelling Jakop Ahlbom Company in 2019: Le Bal

Nieuwe voorstelling Jakop Ahlbom Company in 2019: Le Bal

Op 22 maart 2019 gaat in de Meervaart in Amsterdam LE BAL van Jakop Ahlbom Company in première. De 14de voorstelling van de maker van Horror en Lebensraum laat het publiek de hoogtepunten van 100 jaar muziek-, dans-, en wereldgeschiedenis zien. Alamo Race Track brengt de wereldhits van de afgelopen 100 jaar. 
De nieuwe voorstelling van Jakop Ahlbom Company is gebaseerd op de gelijknamige film van Ettore Scola uit 1983. In een danslokaal ontmoeten bezoekers elkaar. Terwijl er buiten een eeuw voorbij trekt, proberen de bezoekers van het danslokaal de realiteit buiten te houden en hun dromen te volgen. LE BAL neemt het publiek mee op een nostalgische reis, waarin de culturele, sociale en politieke veranderingen van de afgelopen eeuw steeds voelbaar zijn. In een betoverend fysieke voorstelling vol humor en live muziek worden verhalen over liefde en passie, jaloezie en verraad, wanhoop en hoop verteld. 

Jakop Ahlbom Company

Jakop Ahlbom Company is het mimegezelschap van regisseur Jakop Ahlbom. Het gezelschap maakt fysiek beeldend theater en is uniek in zijn soort, door zijn mix van mime, dans, slapstick, live muziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen. De vaak woordeloze voorstellingen zijn toegankelijk voor een groot, divers en internationaal publiek. Vorig seizoen speelde het gezelschap meer dan honderd voorstellingen in China, Australië, Duitsland, Italië, Spanje en Engeland. 
CREDITS

Regie:
 Jakop Ahlbom
Cast: Sue-Ann Bel, Jonathan Brito, Nhung Dam, Luc van Esch, Yannick Greweldinger, Silke Hundertmark, Sofieke de Kater, Gwen Langenberg, Steyn de Leeuwe, Reinier Schimmel, Bodine Sutorius
Muzikale leiding: Leonard Lucieer
Live muziek: Alamo Race Track met Jelte van Andel, Thomas van den Berg, Leonard Lucieer, Ralph Mulder
Dramaturgie: Judith Wendel
Lichtontwerp: Yuri Schreuders
Decorontwerp: Jakop Ahlbom i.s.m. Douwe Hibma (special effects)
Kostuumontwerp: Esmée Thomassen
Kleedster en assistent kostuums: Kyra Wessel
Make-up en haar: Nienke Algra
Decorbouw: Brandwacht en Meijer & Douwe Hibma
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.