Nieuwe voorstelling Aghori van prijswinnaar Shailesh Bahoran op tournee.

Nieuwe voorstelling Aghori van prijswinnaar Shailesh Bahoran op tournee.

Den Haag – ‘Rijzende ster Shailesh Bahoran toont met zijn nieuwe voorstelling lef’ kopte de Volkskrant (★★★★) na de première van Aghori. In oktober jl. won choreograaf Shailesh Bahoran zowel de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht voor opkomend talent als de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Internationalisering voor zijn vorige productie Ignite. Voor Aghori liet de choreograaf zich inspireren door goeroes in India die door jarenlange meditatie en training verlichting hopen te bereiken. Vijf mannelijke dansers en muzikant Raj Mohan banen zich, in een eindeloze fysieke en mentale training, een weg langs talloze zonden, verlokkingen en emoties, om uiteindelijk alles van zich af te schudden. Aghori is het resultaat van een jarenlang onderzoek van Shailesh, die hij deed bij Korzo en ISH, waarin hij elementen uit de Hindoestaanse cultuur combineert met zijn eigen hiphopachtergrond. Nu gaat Aghori op tournee langs theaters in Nederland.

Shailesh kwam in aanraking met de Aghori door filmmaker Shueti, die een video met hem maakte geïnspireerd op de Aghori. In eerste instantie  gefascineerd door hun opvallende uiterlijk waarbij het hele lichaam ingesmeerd is met witte as, werd hij nieuwsgierig naar wie deze mensen zijn en wat hen beweegt. Voorbij de extremen waar de Aghori om bekend staan, waren het de devotie, intentie, essentie, puurheid, discipline en motivatie van deze goeroes die Shailesh grepen. ‘Hoe meer ik te weten kom over de ware zoektocht en de essentie van de Aghori, des te meer weet ik het te vertalen naar mijzelf en mijn vormen van zogeheten extremen. Om het licht, oftewel je doel te bereiken moet je vaak door het duister, oftewel het proces. Het kost bloed, zweet en tranen om een higher level te bereiken.’

Shailesh koos vijf verschillende mannelijke dansers omdat ze uitblinken in eigenheid, expressie, intentie, bewegingskwaliteit en inleving. Stuk voor stuk zijn ze uniek in hun zijn. Alle dansers zijn begonnen in hiphop en funk stylen, maar door de jaren heen heeft elk op een eigen manier zichzelf verbreed in hun dans en performance. En daarmee dus ook steeds meer hun eigen stem en uitdrukkingskracht hebben gevormd. Een bijzondere plek wordt ingenomen door de bejubelde zanger, muzikant en dichter Raj Mohan. In de voorstelling gebruikt hij de Shri Raaga als basis voor de muziek.

SPEELLIJST AGHORI

vr 8 dec 20.30                  Amersfoort De Lieve Vrouw                        lievevrouw.nl

di 12 dec 20.30                Amsterdam Theater Bellevue                     theaterbellevue.nl

wo 13 dec 20.30              Heerlen Parkstad Limburg                           plt.nl

vr 15 dec 20.30                Utrecht Stadsschouwburg                           ssbu.nl

di 19 dec 20.30                Zwolle Odeon                                                zwolsetheaters.nl

do 4 jan 20.30                  Rotterdam Schouwburg                              rotterdamseschouwburg.nl

di 9 jan 20.30                    Haarlem Toneelschuur                               toneelschuur.nl

za 13 jan 20.30                 Eindhoven Parktheater                               parktheater.nl

 

GET CLOSE TO TALENT!

korzo.nl | thisisish.com

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.