Nieuwe theatershow van Lieven Scheire deze week in première in Antwerpen.

Nieuwe theatershow van Lieven Scheire deze week in première in Antwerpen.

Op zaterdag 21 januari gaat de voorstelling ‘Artificiële Intelligentie’ van Lieven Scheire in première in Arenberg in Antwerpen. De Nederlandse tournee start op 22 maart in de Rijswijkse Schouwburg.

Over ‘Artificiële Intelligentie’
Zal jij ooit aan je computer vragen wat je aan moet trekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal de rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt of doorklikt op een reclame op social media.
A.I. geeft computers en apps vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: van gezichten herkennen en voorwerpen benoemen tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag. Deze nieuwe kunstjes van de computer leiden tot verbluffende mogelijkheden, die langzaam maar zeker zichtbaar worden in onze samenleving.

Op zaterdag 21 januari gaat A.I. in première in Arenberg in Antwerpen. De Belgische tournee is al grotendeels uitverkocht. De Nederlandse tournee start op 22 maart in Rijswijk. 
SUPERHELD VAN DE TECHNOLOGIE

In deze show laat Lieven Scheire het publiek op een entertainende manier kennis maken met de nieuwe superheld van de technologie: A.I.. Een toegankelijke blik op hoe het allemaal werkt, wat het nu al kan en wat het in de toekomst zal kunnen. Een eerste ontmoeting met iets wat binnenkort misschien ieders nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer of beschermengel wordt. Dat alles in een geestige en verfrissende mix van wetenschap en comedy.

Over Lieven 

Lieven Scheire is een Belgische comedian, fysicus en science communicator. Op het podium en op televisie. Er is niemand die de relativiteitstheorie van Einstein, kwantummechanica of de formule van Drake zo hapklaar én met de nodige dosis humor kan uitleggen. Hij studeerde fysica in Gent (B) aan de UGent. Daar richtte hij tijdens zijn studie samen met zijn neef Jonas Geirnaert de comedygroep Neveneffecten op. Er volgden twee avondvullende voorstellingen in Vlaanderen en Nederland. 

Lieven presenteert, modereert en animeert interessante avonden, congressen en events, is actief als stand-up comedian en houdt ook lezingen in België en soms ver daarbuiten over o.a. over de relativiteitstheorie van Einstein, de kwantummechanica, de formule van Drake, of gaat hij in het Engels los in ‘The Wonderful World Of Lieven Scheire’.
​Met zijn theaterlezing ‘Live in Nerdland; DNA’ maakte Lieven vanaf januari 2019 de overstap naar Nederland met een aantal shows in de grote zalen van de Nederlandse theaters. 
Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.