Nieuwe show Gerrie van der Klei ter ere van haar zeventigste verjaardag

Nieuwe show Gerrie van der Klei ter ere van haar zeventigste verjaardag

Gisteravond is tijdens haar verjaardagsfeest, in aanwezigheid van familie en vrienden, bekend gemaakt dat Gerrie van der Klei een personality show gaat brengen, geproduceerd door Stage Entertainment Nederland. Met haar zeventig lentes jong staat de vedette aan het eind van dit theaterseizoen met haar autobiografische show ‘Spelen met Klei’ in theater M-Lab.

In Spelen met Klei omringt Van der Klei zich met jong talent dat met haar mag “spelen” en neemt ze het publiek mee naar haar verleden. Zo vormde ze, in de jaren zeventig, samen met haar zus Dorine het duo‘de Sissies’. Ook maakte ze als zangeres met de ‘Boy Edgar’s Big Band’ een tournee door de VS en trad ze zelfs op in de Carnegie Hall in New York met onder andere de legendarische Duke Ellington. Naast haar buitenlandse successen kent het Nederlandse publiek haar van haar rollen in musicals als Foxtrot,Ping Ping, 42nd Street, My Fair Lady, La Cage Aux Folles en Annie. Bovendien wordt ze geroemd om haar doorleefde uitvoeringen van de liederen van Bertolt Brecht en haar unieke optredens in cabaretprogramma’s als Purper en Alle Laadjes Open met onder andere Conny Stuart.

Van der Klei biedt in Spelen met Klei jonge en talentvolle studenten, van diverse theater- en musicalopleidingen, de kans om naast haar te stralen en laat hen tegelijk zien waarom zij al meer dan vijftig jaar in het vak zit. Op een manier zoals we van haar kennen: met de nodige zelfspot, eerlijkheid en liefde. Tijdens dit bijzondere project buigen de leergierige studenten ongemerkt en spelenderwijs de show om in een heuse masterclass. De try-outs vinden plaats van 18 t/m 21 mei en op 23 juni. De voorstellingen zijn op 24, 26, 28 t/m 31 juni en 1 juli. Kaarten zijn vanaf vandaag te verkrijgen via het M-Lab.

Voor meer informatie: www.spelenmetklei.nl

Foto: Jan Jelle de Boer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.