Nieuwe Noten Amsterdam presenteert: Virtuozen op de piano  op zondag 8 december 2019

Nieuwe Noten Amsterdam presenteert: Virtuozen op de piano op zondag 8 december 2019

Nieuwe Noten Amsterdam presenteert: Virtuozen op de piano op zondag 8 december 2019 met Goska Isphording, Pauline Post en Klaas ten Holt. Drie premières, en de componisten zijn erbij, in Q-Factory.

PLEIN THEATER kondigt aan op zondagmiddag 8 december 2019 in de concertserie Nieuwe Noten Amsterdam: Goska Isphording op clavecimbel en Pauline Post op piano. Spreker is schrijver Klaas ten Holt. De musici presenteren nieuwe composities van Nina Fukuoka, Tobias Klein en Kuba Krzewínski. De Pools-Nederlandse Isphording licht een tip van de sluier op over wat 15 jaar EUlidmaatschap met de Poolse kunstscene doet. De componisten zijn aanwezig op zondag 8 december bij deze editie Nieuwe Noten Amsterdam in Q- Factory.

Drie premières op zondag 8 december 2019: Drie premières van Nina Fukuoka, Tobias Klein, Kuba Krzewiński: • Clavecimbel & electronics: premieres van ‘howto jouïssance’ (2019) Nina Fukuoka (PL) en ‘Imprints’ (2019) Kuba Krzewinski (PL). • Piano solo: premiere pianosolo (2019) van Tobias Klein, Shiraz (1977) van Claude Vivier. • Duo Kengboginn (2014) van Tobias Klein voor clavecimbel & basklarinet (Fie Schouten) Curatoren Nieuwe Noten Amsterdam Curatoren zijn klarinettiste Fie Schouten en componiste Aspasia Nasopoulou. Voor publiek een ideale gelegenheid om kennis te maken met Nieuwe Noten Amsterdam: nieuwe composities, toonaangevende musici, gecombineerd met actuele onderwerpen door kenners uit de muziekwereld, op een zondagmiddag één keer per maand. Het motto van Plein Theater: Podium van de wereld om ons heen. De serie Nieuwe Noten Amsterdam past hier goed bij. Naast de concertserie Nieuwe Noten is er jeugdtheater en een Eetlokaal met diner + kaart combinaties. Directeur Plein Theater is Berith Danse. De serie Nieuwe Noten Amsterdam bestaat in totaal uit zes concerten en vier verrassingsconcerten in seizoen 2019-2020.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.