NIEUWE NEDERLANDSE MUSICAL	ONE	VANAF NAJAAR 2018 TE	ZIEN	IN THE LIGHTTHEATRE

NIEUWE NEDERLANDSE MUSICAL ONE VANAF NAJAAR 2018 TE ZIEN IN THE LIGHTTHEATRE

In het najaar van 2018 ziet de geheel nieuwe Nederlandse musical ONE het levenslicht in The LightTheatre dat speciaal voor de voorstelling ontworpen en gebouwd wordt. Het script van ONE is van de hand van Roelof Pieters, terwijl Edwin Schimscheimer de muziek heeft gecomponeerd. De orkestratie ligt in handen van Steve Willaert. Als executieve producer is Willem Metz aangetrokken, die verantwoordelijk was voor meer dan 45 musicalproducties bij Stage Entertainment en tevens lid was van het internationale managementteam. Daarnaast hebben enkele ervaren zakelijk en financieel adviseurs, waaronder Caspar Gerwe (oud Raad van Bestuurslid bij Stage) zich aangesloten.

De (internationaal vermaarde) regisseur wordt zaterdag 26 november bekend gemaakt, als de productie en de eerste muziek van ONE wordt gepresenteerd in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dan komt ook Emma Hatton, hoofdrolspeelster van Wicked op West End in Londen, naar Leiden om de solo ‘Wings’ uit de musical ten gehore te brengen.

ONE vertelt het verhaal van volmaakte liefde en éénheid tussen twee mensen en speelt zich af tijdens de bouw van de Grote Piramide van Cheops. De piramide van Cheops is het laatst overbleven mysterie uit te klassieke oudheid. Het is een nieuwe originele musical die op een revolutionaire wijze wordt uitgevoerd en zich fundamenteel van het huidige aanbod onderscheidt. Het publiek is geen toeschouwer, maar bevindt zich in het centrum van de actie. De beleving is te vergelijken met ‘Virtual Reality’ zonder helm, maar dan gecombineerd met live entertainment.

Het concept van ONE is afkomstig van Roelof Pieters, die zich sinds 2001 met de productie heeft bezig gehouden. Hij schreef mee aan diverse comedy’s in opdracht van onder andere Endemol, werkte voor Joop van den Ende Theaterproducties en was betrokken bij diverse TV-programma’s zoals de André van Duin Show. Pieters: “Het is tijd om onze productie te presenteren. We hebben hier al ruim vijftien jaar aan gewerkt, met een steeds groter wordend team. We hebben nu ook een zestal nummers opgenomen, zowel Nederlands- als Engelstalig.

Edwin Schimscheimer werkte samen met artiesten als Herman Brood, Berdien Stenberg en René Froger. Hij orkestreerde voor onder andere het Metropole Orkest en componeerde al verschillende musicals, zoals Carlie en Willeke. Steve Willaert werkte o.a. voor het Brussels Philharmonic, London Philharmonic Orchestra, The City of Prague Philharmonic Orchestra en The Norwegian Radio Orchestra. Verder was Steve betrokken als orkestrator bij Kuifje en de Zonnetempel, Daens, Domino, Ben X en de spektakelshow 14-18 van Studio 100.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.