Nieuwe Nederlandse musical ZODIAC op iconische plek

Nieuwe Nederlandse musical ZODIAC op iconische plek

In april 2021 gaat in de voormalige Koepelgevangenis van Breda ZODIAC de musical in première. Een nieuwe Nederlandse productie die drie maanden lang zal spelen op deze iconische locatie. Door onder andere samen te werken met Chassé Theater heeft Stichting Zodiac weten te bereiken dat er een grote musical in Breda komt, waarin actuele thema’s als duurzaamheid, astrologie en educatie samenkomen. De kaartverkoop voor ZODIAC de musical gaat 14 januari 2021 van start. 

Bekende namen uit de musicalwereld werken mee aan deze nieuwe musical. Stanley Burleson neemt de choreografie voor zijn rekening en Dick van den Heuvel schreef het script. De musical zal van april tot en met juni 2021 in de monumentale Koepel te zien zijn. ‘ZODIAC de Musical is een theaterspektakel dat verbindt en aanzet tot kritisch nadenken over de toekomst,’ laat producent Peet Nieuwenhuijsen weten. ‘We geloven dat het verhaal relevanter is dan ooit en dat het belangrijk is dat de thema’s uit de voorstelling aangekaart worden.’ Binnenkort wordt de cast bekendgemaakt. ‘We kunnen als Breda echt trots zijn dat we dit samen op deze unieke wijze kunnen realiseren,’ aldus Ruud van Meijel, directeur van Chassé Theater.

Het verhaal

ZODIAC de musical wordt een bijzonder theaterspektakel. Bezoekers zullen in deze voorstelling de toekomst van planeet Aarde zien. En dat alles vanuit de ogen van de twaalf sterrenbeelden. In de musical wordt Boogschutter naar beneden gestuurd om te onderzoeken wat er nog te redden valt. Maar daarbij verliest hij zijn hart aan de opstandige dochter van de secretaris-generaal. Wat volgt, is een verhaal vol van spanning en actualiteit maar ook vol humor en romantiek. Uniek aan deze voorstelling is dat het zich letterlijk in de lucht afspeelt, de zodiac (de dierenriem) bevindt zich immers in het heelal. Door de ronde zaal en enorme hoogte van de koepel worden bezoekers aan alle kanten door het verhaal omgeven. 

Over De Koepel in Breda

De iconische Koepelgevangenis in Breda werd aan het einde van de negentiende eeuw gebouwd en diende al die tijd als penitentiaire instelling. In 2016 werd het gebouw tot groot ongenoegen van de Bredase bevolking en verdriet van de burgemeester definitief gesloten in verband met bezuinigingen. Protesten mochten niet baten: op 1 januari 2016 gingen alle deuren dicht. Tót nu.

Over Stichting Zodiac

Stichting Zodiac zet zich in om mensen en organisaties te inspireren tot een bewuster leven. Dat doet de Stichting met eigentijdse theaterproducties. Met actuele verhalen, toepassing van nieuwe technologie en een betoverende mix van toneel, muziek en dans. In april 2021 brengt Stichting Zodiac zijn eerste theaterspektakel in De Koepel in Breda.

De kaartverkoop voor ZODIAC de musical start op 14 januari. Meer informatie vindt u op: www.zodiacdemusical.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.