Nieuwe namen line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy bekend Charly Luske – ode aan George Michael | Back to Amy – ode aan Amy Winehouse

Nieuwe namen line-up van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy bekend Charly Luske – ode aan George Michael | Back to Amy – ode aan Amy Winehouse

Charly Luske brengt met bekende nummers zoals Faith, Careless Whisper en Freedom een ode aan George Michael op de allereerste editie van Popfestival ODE in Rotterdam Ahoy op 21 en 22 maart 2020. Naast Charly Luske zijn nu ook de volgende nieuwe tribute bands bekend gemaakt: Amy Winehouse (Back to Amy), Doe Maar (Doe Maar Net Alsof) en Guns N’ Roses (Ultimate Guns n’ Roses). Op het gloednieuwe festival, dat in maart volgend jaar plaatsvindt, maakt het publiek een reis dwars door 50 jaar popmuziek. ODE bestaat uit drie podia die gevuld worden met maar liefst 17 bands, verdeeld over 2 dagen.

Luske, een groot fan van George Michael bracht eerder al een eerbetoon aan de zanger met de theatershow The Story of George Michael. “Het is geweldig dat er op zo’n grote schaal een festival wordt georganiseerd dat een eerbetoon geeft aan de succesvolste popgroepen en zangers uit de recente popgeschiedenis. Van Abba tot Beatles, van Queen tot George Michael en van Pink Floyd tot Coldplay. Dit festival wordt 2 dagen lang alleen maar een feest der herkenning“ aldus Luske.

Doe Maar Net Alsof, een andere naam die wordt toegevoegd aan de line-up, geeft een ode aan Doe Maar. Deze legendarische Nederlandse band ontketende begin jaren 80 een ware rage in Nederland met grote hits als Doris Day, Is dit alles, De bom, 1 Nacht alleen en Pa. Het negenkoppige Doe Maar Net Alsof weet in hun show de sfeer van deze markante periode perfect te vangen.

Valerie, het nummer van Amy Winehouse dat elk jaar weer hoog noteert in de Top2000 zal ook niet ontbreken op Popfestival ODE. Back to Amy trakteert de bezoekers op zondag op een waar eerbetoon aan deze bewogen Engelse jazz & soulzangeres. Ook de rockliefhebbers worden bediend met een ode aan Guns N’ Roses, uitgevoerd door een band die zich met recht de beste tribute to Guns N’ Roses mag noemen. Het Limburgse zestal is pure rock-‘n’-roll zonder nonsens, net als de Amerikaanse band zelf.

***

Popfestival ODE – za 21 & zo 22 maart

In het weekend van 21 en 22 maart 2020 vindt in Rotterdam Ahoy een gloednieuw festival plaats: Popfestival ODE. Een fascinerende reis, dwars door 50 jaar popmuziek. Op Popfestival ODE brengen de beste cover- en tributebands uit Europa de allergrootste wereldhits, verdeeld over drie podia naar Rotterdam Ahoy. Een unieke kans om op één plek de bekendste nummers van o.a. The Beatles (door The Cavern Beatles), Queen (door Vipers), Pink Floyd (door Pink Project), Coldplay (door The Scientists), ABBA (door Abba Fever) en Michael Jackson live te horen.

Popfestival ODE is in de breedste zin van het woord een eerbetoon aan alle grote muzieklegendes van toen en nu, met een line-up van de hoogste kwaliteit. De hang naar en grote populariteit van popmuziek van de laatste 50 jaar is ongekend. De muziek waar het festival een ode aan brengt, wordt niet alleen door de generaties die er mee opgroeiden op handen gedragen, maar juist ook de jongere generaties omarmen deze muziek. Popmuziek die ook al jaren de top 5 van de TOP2000 aanvoert.

Eric Corton presentator
Presentator en muziekkenner Eric Corton verzorgt de presentatie van het festival. Corton: “Popfestival ODE moet een bijzonder popfestival worden met bekende nummers van de crème de la crème uit de recente muziekgeschiedenis. Muziek van grote legendes die niet of nauwelijks meer live te zien zijn. Uitgerekend in het jaar 2020 waarin het vijftig jaar geleden is dat in Rotterdam het legendarische Holland Pop Festival plaatsvond.”

Programma & line-up

Zaterdag 21 maart  
Band Ode aan
Charly Luske George Michael
The Cavern Beatles The Beatles
Abba Fever ABBA
Vipers Queen
Pink Project Pink Floyd
The Ultimate Eagles Eagles
Bo Saris Michael Jackson
Amæzing Snäkes Karaoke – 50 jaar popmuziek
   
   
Zondag 22 maart  
Band Ode aan
Back to Amy Amy Winehouse
Ultimate Guns n’ Roses Guns n’ Roses
Doe Maar net Alsof Doe Maar
Erwin Nyhoff Bruce Springsteen
1984 Simple Minds
Musest Muse
The Scientists Coldplay
Codarts Pop Orchestra & Special guests Motown Disco
The Dirty Daddies  90 hits in 90 minuten

Naast de muzikale programmering is nog veel meer te beleven op Popfestival ODE: denk aan een foto-expo, een 60’s en 70’s silent disco, een bioscoop met nostalgische muziekdocu’s en een popquiz.

Popfestival ODE: 21 en 22 maart 2020 in Rotterdam Ahoy

Info en tickets: popfestivalode.nl
Facebook.com: popfestivalode
Instagram.com: popfestivalode
Twitter.com: popfestivalode

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.