Nieuwe muziektheaterproductie over ongewone vriendschap tussen Edith Piaf en Marlene Dietrich

Nieuwe muziektheaterproductie over ongewone vriendschap tussen Edith Piaf en Marlene Dietrich

La Vie En Rose meets Von Kopf bis Fuss

Op 6 mei – de sterfdag van Marlene Dietrich – gaat in ©In bed met Edith en Marlene in première. Deze nieuwe muziektheaterproductie vertelt over de intense vriendschap tussen twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw: Marlene Dietrich en Edith Piaf.

Het idee voor deze productie komt van Irene Kuiper en Frédérique Sluyterman van Loo. Het script is van Daniel Cohen, hij neemt tevens de regie voor zijn rekening. Kuiper en Sluyerman van Loo zijn respectievelijk Piaf en Dietrich. Ger Otte speelt alle mannen in hun leven en verzorgt de muzikale begeleiding waarbij bekend repertoire op een verrassende, nieuwe manier wordt gepresenteerd. De voorstelling is zes keer te zien van 5 t/m 12 mei 2016, exclusief in Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf.

Tijdens een nachtelijke confrontatie wordt duidelijk hoezeer Dietrich en Piaf verschillen in hun ideeën over mannen, over idealen, over overleven. Maar even duidelijk wordt hoezeer de vrouwen nog van elkaar houden… Heden en verleden vloeien door elkaar heen als de twee diva’s beiden hun eigen versie van de gebeurtenissen geven.

In bed met Edith en Marlene is een voorstelling over een icoon worden en blijven, over zelfbeheersing en zelfdestructie, over jezelf helemaal geven en jezelf helemaal verliezen. Humor, nostalgie, feit en fictie vormen een verrassend geheel. De voorstelling wordt geproduceerd door Stichting De Nel.

www.zonnehuis.amsterdam

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.