Nieuwe Mavo voor Theater feestelijk ingeluid!

Nieuwe Mavo voor Theater feestelijk ingeluid!

Vrijdag 9 juni is de eerste Mavo voor Theater van Nederland in Rotterdam officieel ingeluid.

Met een kennismakingsavond voor leerlingen, ouders en het schoolteam werd de Mavo voor Theater, afgekort MT010, feestelijk gestart. De Mavo voor Theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs. Vanaf september start deze unieke middelbare school met twee brugklassen in het Hofpleintheater.

De Mavo voor Theater voelt voor vele leerlingen en ouders als een warm bad. Eindelijk is er nu een school speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies en een fascinatie voor theater.

Trisha van Leeuwen begint na de zomervakantie op De Mavo voor Theater: “Ik heb voor MT010 gekozen omdat ik musicals fantastisch vind en ik er nog meer van wil leren. Ik ben super blij dat er nu een mavo voor theater is en ik nu al iets met theater kan doen. Ik heb er megaveel zin in!

Tijdens de kennismakingsavond was er, naast de mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, uiteraard ruimte voor theater. Zo volgden ouders samen met hun kind een les spel of dans en kon er geproefd worden van hoe het er straks aan toegaat op MT010. Naast de reguliere vakken krijgen leerlingen op De Mavo voor Theater ook 8 uur in de week les in zang, spel en dans.

Priscilla Mahadew, locatieleider op De Mavo voor Theater: ”MT010 is een unieke school waar leerlingen begeleid zullen worden naar een volwaardig mavodiploma. Alle profielen worden aangeboden en dit aanbod biedt goede aansluiting op het vervolgonderwijs. Daarbij zal het een school zijn waar leerlingen samenwerken met gelijkgestemden. Een dynamisch geheel van kinderen die allemaal dezelfde passie voor theater koesteren onder leiding van een pionierend team met ervaring. Houd ons goed in de gaten Rotterdam, dit is pas het begin!

Meer informatie over de nieuwe Mavo voor Theater is te vinden op de website: www.mavovoortheater.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.