NIEUWE MAKERS BIJ BONTEHOND MAKEN THEATERVOORSTELLING OVER ZINGEVING VOOR 9+

Jeugdtheatergezelschap BonteHond speelt ZIN, een voorstelling over zingeving voor iedereen vanaf 9 jaar. De voorstelling is een onderzoeksproject van nieuwe makers Annelies Appelhof en Karlijn Sonderen bij BonteHond in het kader van de Nieuwe Makersregeling. Eerder maakten zij bij BonteHond ECHT/NEP! als gevolg van het winnen van de Jeugdtheaterpitch 2013, en de proeve Voor de zekerheid.

ZIN is een benefietevenement dat aan zinloosheid ten onder dreigt te gaan. Er wordt gespeeld met tijdloze zingevingsvragen over het leven in het algemeen en over het redden van de wereld in het bijzonder.

ZIN is een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven. De gastvrouw van de avond zit vol goede moed. Met een prachtig programma en alle geloof in de goedheid van de mens zal zij vanavond het langvingerig spookdiertje van zijn ondergang redden. Maar naar mate de avond vordert, de gasten zich niet gedragen zoals ze zouden moeten en er steeds meer mis gaat, rijst de vraag: heeft dit zin? ZIN is een smakelijke dwaling tussen zin en onzin, zin hebben, zin maken en zin geven. Er is een lied en er zijn pannenkoeken.

Talentontwikkeling bij BonteHond ZIN is een onderzoeksproject van nieuwe makers Annelies Appelhof en Karlijn Sonderen, winnaars van de STIP Jeugdtheaterpitch 2013. Als gevolg van hun succesvolle pitch werkten zij dit idee uit tot een volwaardige zaalvoorstelling bij BonteHond. Met het resultaat ECHT/NEP! toerden zij in 2015 langs theaters door Nederland. ZIN is, na Voor de zekerheid de tweede proeve in hun ontwikkeltraject bij BonteHond.

De pers over ECHT/NEP! “En alsof het niets is, legt ze hupsakidee even de kern van het gedachtengoed van Plato, Descartes en Locke uit op kinderniveau” *** (NRC – Brechtje Zwaneveld)

“Annelies Appelhof en medespeler Thijs Bloothoofd zijn allebei ontwapende geloofwaardig in de doortrapte maar speelse manier waarop ze het publiek uitdagen niet alles zomaar voor zoete koek aan te nemen” *** (NRC – Brechtje Zwaneveld)

“Het publiek op het verkeerde been zetten gebeurt zo consequent, dat het een bewonderenswaardig kunst op zich wordt” *** (NRC – Brechtje Zwaneveld)

De pers over Voor de zekerheid “Appelhof en Bakker laten met deze voorstelling zien dat ze behoorlijk wat in hun mars hebben: ze spelen een divers scala aan personages en schakelen moeiteloos. Hun spelplezier is aanstekelijk.” *** (Theaterkrant – Sander Janssens)

“Laten we in dat kader vooral met zijn allen bang blijven. Maar dan graag wel met evenveel humor en relativering als bij Appelhof en Sonderen. Dan komt het wel goed.” *** (Theaterkrant – Sander Janssens)
Theatertournee ZIN 2018 12 oktober 19.30 uur Theater a/h Spui Den Haag 25 oktober 19.30 uur Concordia theater Enschede 4 november 15.00 uur Maas Theater en Dans Rotterdam
6 november 19.30 uur Theater de Krakeling Amsterdam 11 november 19.30 uur Toneelschuur Haarlem
CONCEPT & IDEE Karlijn Sonderen, Annelies Appelhof – GECREËERD DOOR Annelies Appelhof – SPEL Ariadna Rubio Lleo, Annelies Appelhof – DRAMATURGIE Aukje Verhoog – MUZIEK Reinier van Harten – SCENOGRAFIE – Calle de Hoog – KOSTUUMS Nicky Nina de Jong – VIDEOGRAFIE – Astrid van der Velde – SPELREGIE Sanne Nouws – EINDREGIE René Geerlings
BonteHond is hét jeugdtheatergezelschap in Almere, met een uitgesproken beeldende, fysieke stijl. Eigenzinnig theater van nieuw en ervaren talent. BonteHond speelt in het theater, op locatie, in het klaslokaal en op festivals voor jong en volwassen publiek. Wij willen de verbeelding van kinderen levend houden. Hun nieuwsgierigheid voeden en beschermen tegen bekrompen geesten en angstig gedoe. WWW.BONTEHOND.NET ______________________________________________________

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.