Nieuwe generatie dansmakers presenteert werk tijdens ISH Open Nights

Nieuwe generatie dansmakers presenteert werk tijdens ISH Open Nights

ISH Dance Collective presenteert een nieuwe editie van Open Nights. Tijdens het Open Nights programma nodigt het Amsterdamse dansgezelschap nieuwe dansmakers uit – elk met hun roots in de hiphop-dans – om nieuw werk te presenteren aan het publiek. Voor deze editie tonen drie makers, te weten Lars de Vos, Tamara Robledo Oud en danscollectief SERIÓÓS, elk een korte choreografie, waarbij hun persoonlijke belevingswereld en experiment centraal staan. De Open Nights gaat in première op maandag 9 oktober in Theater Meervaart in Amsterdam. Daarna is de voorstelling ook te zien op zaterdag 21 oktober in Theater Lux in Nijmegen en op woensdag 8 november in Theater Zuidplein in Rotterdam.

Ieder jaar nodigt ISH Dance Collective een nieuwe generatie dansmakers uit om een bestaand idee uit te werken tot een kort stuk. De makers repeteren in de studio van ISH, monteren de voorstelling en presenteren dit in het theater.De avond heeft drie aparte choreografieën, met elk een eigen insteek. Voor deze Open Nights wordt het publiek getrakteerd op diverse stukken én dansstijlen. 

De voorstelling
In Kaleidoscope neemt Lars de Vos ons mee in de zoektocht naar het maken van de juiste keuzes. Fuerza van Tamara Robledo Oud is een verhaal over her connecten met en oproepen van innerlijke kracht. In DIEP van SERIÓÓS onderzoeken drie vrouwen in tekst, beweging en in zichzelf en elkaar hun diepte. Na afloop van de voorstelling gaat Yahmani Blackman, actrice en theatermaker, in gesprek met de makers en het publiek over de inhoud en totstandkoming van hun werk. Meer informatie over de dansmakers en voorstelling is hier te vinden. 

Over ISH Dance CollectiveGeïnspireerd door de stijlen van de straat brengt ISH al 20 jaar hiphop dans en urban sports naar het theater. In de voorstellingen verbindt ISH deze disciplines met traditionele kunstvormen zoals ballet, theater en klassieke muziek. ISH is een collectief van andersdenkenden, wars van formats en restricties. Verenigd door het besef dat grenzen niet bestaan, maakt ISH dans van elementen, die iedereen niet meer als dans zou bestempelen. Naast voorstellingen richt ISH zich ook drie andere pijlers: de ISH Academy, ISH Talent en ISH Community. Onder deze noemer ontwikkelt ISH diverse programma’s gericht op respectievelijk kinderen en jongeren, nieuw professional talent en de hiphop community in brede zin. De Open Nights zijn onderdeel van ISH Talent. 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.