Nieuwe familievoorstelling ‘Sneue gevallen’ van Theater Sonnevanck

Een absurd gevoelige komedie voor iedereen vanaf 6 jaar

Dit voorjaar komt Theater Sonnevanck met een nieuwe familievoorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar: Sneue gevallen. Zondag 18 februari is de landelijke première in het eigen huis van het Enschedese jeugdtheatergezelschap. Sneue gevallen is een absurdistische en ontroerende komedie, een ode aan de gevoelige mens. De voorstelling speelt tot en met 31 maart 2018 in de theaters.

Gevoelens, ze liggen overal op de loer…

Niemand is zo gevoelig als Bram. Zodra hij de voordeur uitstapt, wordt hij overspoeld door prikkels. Tikkende stoplichten, borende bouwvakkers, regen en wind. Voor Bram is het al snel te veel, veel te veel. Daarom ligt hij in zijn veilige warme snoezelkamer en komt nooit buiten.

Zijn ouders vinden dat het tijd wordt voor verandering. In de snoezelkamer hangt een poster van Jan de Survival-Man: ‘De man die alles voor elkaar krijgen kan’. De oma van Jan de Survival-Man woont bij Bram in de straat. Eén keer per jaar gaat Jan de Survival-Man naar zijn oma en dat is toevallig vandaag. Als Bram nu eens bij zijn idool op bezoek gaat? Misschien kan een ontmoeting hem helpen.

Bram wil zijn ouders niet teleurstellen. Hij zet zijn veiligheidshelm op en trekt zijn berenpak aan. Samen met zijn beste vriend Phil, een rots aan een touwtje, opent hij met trillende knieën de voordeur. Waarom hebben alle andere mensen nergens last van?

Nieuwe voorstelling van jonge makers

Sneue gevallen wordt gemaakt door een team van zeer talentvolle makers. Voor de tweede keer werkt het drietal, regisseur Karlijn Kistemaker, componist Wilko Sterke en vormgever Calle de Hoog samen bij Theater Sonnevanck. In 2015 maakten zij bij het gezelschap het lovend ontvangen Galileo, een voorstelling over de wetenschapper Galileo Galilei. De tekst is geschreven door Leon Brill. Rollen worden vertolkt door een prachtcast, bestaande uit Freek den Hartogh, Jos Nargy en Yara Alink. Alink werd in 2017 voor haar rol in Donna Donna van Orkater genomineerd voor de Colombina, de prijs voor meest indrukwekkende vrouwelijke bijdragende rol.

Meer informatie over Sneue gevallen op https://www.sonnevanck.nl/voorstelling/sneue-gevallen.

Tekst Leon Brill | Concept & regie Karlijn Kistemaker | Compositie Wilko Sterke | Spel & zang Yara Alink, Freek den Hartogh en Jos Nargy | Vormgeving Calle de Hoog | Dramaturgie Flora Verbrugge

 

Theater Sonnevanck maakt nieuw muziektheater, inhoudelijk solide en avontuurlijk in de vorm voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar. Jaarlijks speelt het gezelschap circa 400 voorstellingen voor meer dan 30.000 bezoekers in kleine en middenzalen van de landelijke theaters, in speellokalen van basisscholen en op schoolpleinen in een tot theater omgebouwde vrachtwagentrailer. Met Enschede als thuisbasis speelt Sonnevanck in regio Oost, in heel Nederland en over de grens.

Speellijst openbare voorstelling Sneue gevallen

zo 18 februari 15.00 uur Theater Sonnevanck (première) Enschede
wo 21 februari 15.00 uur Chassé Theater Breda
zo 25 februari 15.00 uur Rotterdamse Schouwburg Rotterdam
ma 26 februari 15.00 uur Theater aan het Spui Den Haag
di 27 februari 11.00 uur Theater aan het Spui Den Haag
di 27 februari 14.00 uur Theater aan het Spui Den Haag
wo 28 februari 14.00 uur Stadsschouwburg Utrecht Utrecht
zo 4 maart 15.00 uur Toneelschuur Haarlem
zo 11 maart 14.00 uur De Meervaart Amsterdam
zo 18 maart 15.00 uur De Lindenberg Nijmegen
zo 25 maart 15.30 uur De Harmonie Leeuwarden
za 31 maart 19.00 uur De Kleine Willem Enschede

Daarnaast speelt Sneue gevallen vele besloten voorstelling voor scholen.

Foto: Femke Teussink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.