Nieuwe en unieke middelbare school in Rotterdam: De Mavo voor Theater

Nieuwe en unieke middelbare school in Rotterdam: De Mavo voor Theater

Vanaf schooljaar 2017-2018 is Rotterdam een zeer unieke middelbare school rijker. In september 2017 start in het onlangs vernieuwde Hofpleintheater aan de Benthemstraat De Mavo voor Theater, afgekort MT010. De nieuwe middelbare school voor leerlingen met een fascinatie voor theater is ontstaan vanuit een samenwerking tussen Hofplein Rotterdam en LMC Voortgezet Onderwijs.

Het verlangen naar een mavo voor theater is er vanuit Hofplein altijd al geweest. Nu is het eindelijk zover en heeft de organisatie wederom in LMC Voortgezet Onderwijs een samenwerkingspartner gevonden. Elf jaar geleden startten zij samen ook De Theaterhavo/vwo aan de Pieter de Hoochweg. De Mavo voor Theater is echter een aparte en nieuwe school op een nieuwe locatie, speciaal voor leerlingen met een mooi mavo advies die naar een kleine, goede en uitdagende school willen.

Les in spel, zang en dans
Midden in de wereld van theater krijgen de leerlingen op De Mavo voor Theater naast de reguliere vakken ook 6 tot 8 uur in de week les in spel, zang en dans. Om toegelaten te worden tot De Mavo voor Theater dienen leerlingen eerst auditie te doen. Hierbij wordt gekeken naar aanleg en eventueel talent, maar vooral doorzettingsvermogen en motivatie zijn erg belangrijk.

Sfeer, veiligheid en originaliteit
De school heeft een kleinschalige opzet waardoor iedere leerling gezien wordt zoals hij is en in wat hij wil ontdekken en ontwikkelen, geeft Annette Lecomte directeur onderwijs bij Hofplein aan. “Doordat alle leerlingen heel bewust voor De Mavo voor Theater kiezen en een toelatingsauditie moeten doen, weten ze goed waar ze aan beginnen en zijn sfeer, veiligheid en originaliteit dan ook gewaarborgd”.

Open middag en avond
Voor geïnteresseerde ouders en leerlingen is er op woensdag 18 januari 2017 van 16.00-17.30 uur en 19.00-21.30 uur een open middag en avond in het Hofpleintheater aan de Benthemstraat 13. Meer informatie is tevens te vinden op de website
www.mavovoortheater.nl.

beeld-de-mavo-voor-theater-mt010-1

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.