Nieuw theater voor de allerkleinsten opent in Amsterdam

Black Cat Theatre, is in 2011opgericht in Warschau (Polen) door Agnieszka Czekierda en produceert voorstellingen voor kinderen vanaf 8 maanden toten met5jaar.De afgelopen 8 jaar zijn er meer dan 6000 voorstellingen gespeeld,die bezocht zijn door meer dan 300.000 kinderen en hun ouders/verzorgers.In aanvulling op die drie locaties in Warschau opent Black Cat Theatre eind februari2019een locatie in Amsterdam. Momenteel wordt er in het pand aan de Schakelstraat 2 (Amsterdam West) een foyer met speelruimte en een kleine zaal (60 zitplaatsen) gecreëerd.Voor de introductie van Black Cat Theatre in Nederland worden er eerst een drietal bestaande voorstellingen gerepeteerd en gepresenteerd door het Nederlandse ensemble.Daarna worden er nieuwe voorstellingen gemaakt onder regie van Agnieszka Czekierda.
Het dagelijks leven vormt de inspiratie voor de diverse multidisciplinaire voorstellingen waarin (live) muziek altijd een belangrijke rol speelt. Door middel van beelden, muziek, licht, ritme, dans, beweging, sfeer, gebaren en mime wordt een beroep gedaan op de verbeeldingskracht van het publiek.

Filosofie
Een kind is een partner en een volwaardig toeschouwer van-en deelnemer aan kunst en cultuur. We geloven dat de jongste kinderen het recht hebben op het verkennen van de wereld van kunst en cultuur en dat hun participatie in het artistieke proces, mits uitgevoerd op een goede verantwoorde manier, een enorme betekenis heeft voor de harmonieuze ontwikkeling van het kind, de gevoeligheid, de emotionele intelligentie en de competenties.
Hoe doen we dat?
We maken multidisciplinaire voorstellingen met veel aandacht voor beeld, muziek, licht, ritme, dans, beweging, sfeer, gebaren en mime. De thema’s van de voorstellingen zijn geïnspireerd op het dagelijks leven, vanuit de fascinatie van een twee jarige. We willen de kinderen de allermooiste wereld laten zien: die van hun eigen verbeelding.
Een korte introductie van de eerste drie voorstellingen op het programma
DE REGENBOOG(1 t/m 4 jaar): Een uitnodiging om te spelen met water en kleuren.Luister naar de geluiden en objecten en hoe ze met elkaar praten en hun verhalen vertellen…Deze bijna woordeloze voorstelling bestaat uit beelden, muziek, ritme en gebaren. Ervaar de schoonheid en wordt uitgenodigd in een land van gevoeligheid. Maak deel uit van een nieuwe realiteit, een andere dan de dagelijkse.
VIER SEIZOENEN(1t/m5jaar):Een poëtische voorstelling over buitengewone en magische dingen die zich in de natuur afspelen, tijdens de seizoenen. Dans, beelden en live muziek, vormen voor de peuters een introductie tot het ritme van de natuur, hoe ze veranderd, hoeveel kleuren en schaduwen ze heeft en hoe mooi ze kan zijn.
AHOI(1t/m 5 jaar):Ga je mee naar zee? We bouwen een schip of een boot, hijsen de zeilen en maken een verre reis met onbekende bestemming. Blaast de wind ons de goede kant op? Laten we nieuwe landen ontdekken en het zoute water van de golven voelen. Misschien ontdekken we onderweg grappige wezens; vissen, zeepaardjes, kwallen of krabben. Ga met ons mee naar zee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.