Nieuw samengestelde cast van Tina – de Tina Turner musical blaast nog steeds iedereen omver

Nieuw samengestelde cast van Tina – de Tina Turner musical blaast nog steeds iedereen omver

Tekst; Jessica Uijttewaal/Foto’s: Stephan Markus

Tina- de Tina Turner musical is sinds februari 2020 te zien in het Beatrixtheater in Utrecht. Afgelopen donderdag, 18 augustus, was er nogmaals een première, dit keer van de nieuwe cast. Een gedeelte van de cast is nog hetzelfde als voor de zomer, maar er zijn ook nieuwe gezichten te zien. Deze donderdag zagen we Nyassa Alberta in de titelrol, zij speelt deze al sinds de oorspronkelijke première. Ook Nurlaila Karim zal in deze cast nog te zien zijn als alternate Tina. Ook Juneoer Mers zien we nog op het toneel als Ike Turner. Nyassa liet ook deze avond zien waarom zij gecast is voor de rol van Tina. Met haar stem pakt ze de hele zaal in en het enthousiasme van het publiek was meermaals letterlijk hoorbaar. Maar niet alleen de bekende gezichten stelen de show in deze musical, ook de nieuwkomers stralen. Zo zien we Liss Walravens als Rhonda Graam, Steven Roox als Roger Davies en Dieter Spileers als Erwin Bach. Het is toch anders om in een al lopende voorstelling te stappen dan vanaf de start erbij te zijn. Het kan druk opleveren om de rol van iemand over te nemen, maar ook mooie dingen opleveren.
Zo vertelt Dieter Spileers: ”Ik heb de voorstelling gezien voor mijn auditie toen Stefan de Kogel de rol nog speelde. Je wilt er uiteraard je eigen ding ervan maken, maar kijkt ook naar je voorganger. Want als het goed gedaan is, zoals Stefan zeker deed, waarom zou je dan niet wat dingen daarvan stelen. Dus je neemt dingen mee van de ander, maar laat dat verder ontwikkelen, zodat de rol eigen wordt.” Ook Steven Roox zag zijn voorganger al in de voorstelling: ”Vorig jaar heb ik Terence gezien en ik vind hem echt te gek. Ik vond hem supergoed en heb hem ook meteen na de voorstelling gefeliciteerd. Hij heeft een hele eerlijke, ingetogen, realistische versie van de rol gemaakt en dat vond ik super ontwapenend. Maar om één of andere reden zijn we bij de repetities een beetje meer in deze stijl beland. Misschien heeft dat met mijn leeftijd te maken, ik ben een stukje ouder dan Terence en de rol is wat jonger, dus ik heb daar ergens wat jeugd bij te spelen. Daar zit dan misschien iets meer die vlotheid en humor op die manier in.” Na de voorstelling deze donderdag kunnen we beamen dat de nieuwe castleden de rollen zich volledig eigen hebben gemaakt en dat het niveau nog steeds erg hoog is.
Dieter laat verder nog weten dat hij heel blij is om weer in het Beatrixtheater op het toneel te staan: “Een jaar geleden had ik niet durven dromen dat ik weer hier terug zou zijn op het podium en dan ook nog in deze voorstelling. Ik had al graag voor deze rol willen auditeren, maar speelde in Come from Away, dus dat ging niet, maar nu kwam deze plek alsnog vrij. Het is heel fijn, maar ook heel spannend. Je speelt toch een rol van iemand die daadwerkelijk bestaat. Dan ben je extra kritisch om het goed en gelijkend te doen. Ik hoorde steeds dat het een charmante man is en de rots achter Tina en wat een toeval, mijn naam Dieter betekent ‘rots in de branding’, hoe mooi is dat.”

Tina – de Tina Turner musical is te zien in het Beatrixtheater in Utrecht. Deze nieuw samengestelde cast zal u ongetwijfeld een fantastische avond bezorgen met het indrukwekkende verhaal en de geweldige muziek van Tina Turner!Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.