PUMPS EN PENALTIES –  DE VOETBALPARODIE

PUMPS EN PENALTIES – DE VOETBALPARODIE

Van de makers van Vijftig tinten… de parodie

Na het succes van Vijftig tinten… de parodie hebben de makers opnieuw de handen ineen geslagen voor een geheel nieuwe musical: Pumps en Penalties – de voetbalparodie. Een smeuïge parodie op de voetbalwereld. Het script is wederom van Niek Barendsen; Jasper Verheugd tekent weer voor de regie. Voor de muziek en liedteksten is Peter van de Witte aangetrokken. De cast bestaat uit o.a. Birgit Schuurman, Han Oldigs, Maaike Martens en Jolanda van den Berg. Pumps en Penalties gaat op maandag 18 januari 2016 in première in De Goudse Schouwburg en is tot en met 7 mei in het hele land te zien.

Pumps en Penalties – de voetbalparodie gaat over drie bloedmooie, jonge vrouwen die maar één dingen willen: voetbalvrouw worden, net als hun idolen Yolanthe, Sylvie en Estelle. Ze dromen van roem, rijkdom en knappe voetbalhelden; van modeshows, rode lopers, spelprogramma’s en een eigen lingerielijn. Hun plan werkt, jonge spelers vallen voor hun charmes, maar de hotste en beste voetballer van het stel wil niets van hen weten; hij zoekt een heel ander soort vrouw… Wie wint zijn hart, welke Assepoester past de gouden pump?

In deze musical wordt niemand uit ‘het wereldje’ gespaard. Iedereen die iets is of was in het Nederlandse voetbal passeert de revue: Wesley, Robin en Arjen; mopperaars Mulder en Derksen, taalkunstenaar Van Gaal, vergeten voetbalvrouwen als Danny Cruijff en Truus van Hanegem, de schrijvers Gijp en Kieft; en Cruijff, natuurlijk Cruijff. Iedereen krijgt ervan langs. Het is pas erg als je niet genoemd wordt.

Deze parodie duurt precies 2×45 minuten plus blessuretijd met rust, sudden death en strafschoppen.

Speelperiode: 8 januari t/m 7 mei 2016
Première: maandag 18 januari, De Goudse Schouwburg
Producent: Tourneetheater

Kijk voor alle speeldata op www.pumpsenpenalties.nl

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.