Nieuw programma Korzo zit vol premières

Nieuw programma Korzo zit vol premières

FOTO:©Jouk Oosterhof

Zino Schat, Antonin Rioche, Rutkay Özpinar, Kalpanarts, Donna Chittick en meer presenteren gloednieuwe voorstellingen

Persbericht (07-06-2024, Den Haag) In Korzo zie je aankomend seizoen heel veel nieuwe voorstellingen. Huismakers Antonin Rioche en Rutkay Özpinar zwaaien beiden af met knallende premières, tijdens Here we live and now presenteren drie makers gloednieuw werk en voorstellingen van Zino Schat, Kalpanarts en Donna Chittick gaan in première in Korzo.

Begin september trappen we af met de seizoensopening, waarin je alvast een voorproefje krijgt van ons nieuwe programma. Daarna verwelkomen we wereldster-in-de-dop Ayanna Witter-Johnson: een virtuoze celliste die al samenwerkte met Peter Gabriel en Anoushka Shankar. In dezelfde maand geeft circusfestival Cirque Mania het podium volledig aan vrouwelijke circusartiesten, met onder andere de indrukwekkende solo DELUSIONAL – I killed a man waarin Diana Salles vertelt over haar transitie.

Afscheidsvoorstellingen van Antonin en Rutkay
Bij Korzo ben je verzekerd van premières en dat is dit seizoen niet anders. Voor Rutkay Özpinar en Antonin Rioche komt er een einde aan hun huismakerschap bij Korzo. Antonin laat dat afscheid niet onopgemerkt voorbij gaan met de première van We Are Doing Great in oktober, een voorstelling die draait om het pijnlijke einde van een relatie. In november vliegt ook Rutkay uit met het verzamelprogramma Lift Off, waarin hij zijn alter ego Johnny Montgomery lanceert. Here we live and now is traditiegetrouw de jaarafsluiter, waarin drie Haagse makers een kort werk presenteren. Geen Korzo-producties, maar wel premières: social media-kritiek in Mirrors van Donna Chittick (BackBone) en Trust van Kalpanarts, over het loslaten van de drang om alles te beheersen.

En dan zijn er nog veel meer hoogtepunten te noemen, zoals Mi Pret’i Wowo waarin Junadry Leocaria danst met haar vader of JAH! van Dalton Jansen, waarin hij een ode brengt aan het Rastafari-gedachtegoed van zijn vader. Met Femke Ghyselinck, Asmaa Hamzaoui en Daniel Mariblanca keren een aantal gezichten terug in Korzo, terwijl we dit seizoen ook kennismaken met nieuwe makers als Natálie Kulina, Sue-Ann Bel en het duo Claire Hermans & Tijmen Teunissen.

Genoeg te zien en te horen dus, in een fris programma vol dans, muziek, circus en fysiek theater. Het volledige programma vind je op korzo.nl.

Overzicht premieres tot en met December 2024
13 sep – Zino Schat | Whispering a Prayer Wereldpremière
12 okt – Kalpanarts | Trust Wereldpremière
17 okt – Antonin Rioche | We Are Doing Great Wereldpremière
18 okt – Junadry Leocaria | Mi Pret’i Wowo Wereldpremière
14 nov – Rutkay Özpinar | Lift Off Wereldpremière
23 nov – BackBone/Donna Chittick – Mirrors Wereldpremière
13 dec – Constantin Trommlitz, Charlie Skuy, Yukiko Masui Here We Live and Now Wereldpremière

Voor de redactie
Voor vragen en/of het aanvragen van interviews, neem hiervoor contact op met Mitchell-lee van Rooij via mitchell@korzo.nl of / t: 06-28677860.

Volg ons
Instagram: https://www.instagram.com/korzotheater/
Facebook: https://www.facebook.com/korzotheater/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/korzo

Ons laatste nieuws kun je hier vinden: https://news.korzo.nl/238252-nieuw-programma-korzo-zit-vol-premieres

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.