Nieuw programma Korzo bekend

Nieuw programma Korzo bekend

Seizoen start in september met o.a. Spotlight, Gnawa Festival en My Life in Excel

Het programma voor het nieuwe seizoen van Korzo is bekend. In september trapt het theater af met showcasefestival Spotlight, muziekfestival Gnawa en de wereldpremière van My Life in Excel.

Spotlight is op zaterdag 2 september de officiële start van het nieuwe culturele seizoen; een avond vol previews met muziek, dans en circus. Een wereldpremiere volgt daarna met My Life in Excel, waarin choreograaf Liat Waysbort haar verleden onderzoekt aan de hand van een dagboek vol Excel-sheets. Met Gnawa Festival – op meerdere locaties in Den Haag – vieren we gnawa-muziek en deze editie komt het Algerijnse collectief Lemma naar Korzo.


Halfjaarlijkse programmering met o.a. Dunja Jocic, Jan Martens en Antonin Comestaz
De nieuwe programmering beslaat een half jaar en kent meerdere hoogtepunten. In oktober is o.a. The Previous Owner van Dunja Jocic te zien, een futuristische voorstelling waarin het brein van een stervende man wordt geüpload naar een nieuw lichaam. Choreograaf en danser Jan Martens komt in november naar Korzo met zijn solo Elisabeth Gets Her Way, waarin hij een ode brengt aan de gerenommeerde componist Elisabeth Chojnacka. December is een maand van weerzien, want oud-huismaker Antonin Comestaz keert terug met een double bill onder de noemer Antonin Comestaz: 10 years working as a choreographer. En in januari vieren we drie dagen Musical Utopias met dit jaar als thema Losing Control.

De eigen producties
Daarnaast vliegen heel wat Korzo-producties uit of zijn er binnen de Korzo-muren premières van eigen makers. Zo presenteert Astrid Boons in oktober haar meest ambitieuze voorstelling tot dusver met Khôra, waarin ze zich afvraagt: hoe herwinnen we onze menselijkheid? In december keert Here we live and now terug en presenteren drie talentvolle choreografen een kort werk. Junadry Leocaria & Richard Kofi gaan na de CaDance-premiere van Mi Alma op tour langs Nederlandse theaters en huismaker Antonin Rioche brengt zijn gevierde voorstelling Glitter nog eens terug voor een tour. Ook Dansclick gaat op een grote tour: de 25ste editie van deze serie bestaat dit jaar uit BNG Bank Dansprijs-winnaar Jordy Dik en Korzo-huismaker Zino Schat.

Bekijk het gehele programma hier: https://korzo.nl/nl/programma/voorstellingen/

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.