Nieuw klassiek initiatief: EMPEIRIA overweldigend succes
Aan superlatieven mocht het niet ontbreken na afloop van de (uitverkochte) eerste editie van Empeiria in de tuinen van Paleis Soestdijk.
 
Meer dan 5000 mensen genoten gisteravond van een nieuwe unieke beleving van klassieke muziek waarbij ook zeker de jongere doelgroep niet werd vergeten. De beste muzikanten in combinatie met visuele effecten die in de klassieke wereld nog nooit vertoond zijn maakten Empeiria 2016 tot een succes.
 
Superster Ludovico Einaudi was (zoals te verwachten) het hoogtepunt van de avond. Hij kreeg het publiek in complete vervoering. ‘This night was magical’ aldus Einaudi.
Tevens veel complimenten voor Iris Hond, Lavinia Meijer & Rosanne Philippens. Het fantastische Radio Filharmonisch Orkest zorgde ervoor dat alle disciplines als eenheid bij elkaar kwamen.
 
De vertolking van ‘Concerto d’Aranjuez door JB Meijers maakte indruk zowel als het verrassings-optreden van O’G3NE met een speciale uitvoering van de klassieker ‘Could It Be Magic’.
 
Na een succesvolle eerste editie krijg Empeiria een vervolg op 2 September 2017, wederom in de tuinen van Paleis Soesdijk. Een nieuwe line-up bestaande uit de top van de klassieke wereld uit binnen- en buitenland.
 

This Post Has One Comment

  1. Barbara

    superlatieven? Het zal wel. Wat ook opgemerkt mag worden is de ontzettend slechte organisatie van het evenement door Eventim (en dan waren de kaartjes best aan de prijs). Mensen die echt op tijd bij de parkeerplaatsen waren en daar nog zo lang moesten wachten om te kunnen parkeren en de pendelbus te pakken dat ze bij de pauze van de voorstelling pas aankwamen (en nee dat was er niet 1), best storend al dat geklik van hakken de hele tijd van hun plek zoekende bezoekers. Oh en vergeet alle rijen van meer dan een uur voor elke foodtruck waarvoor we zo vriendelijk uitgenodigd werden per mail ook niet (nee 10 foodtrucks voor 5000 mensen dat gaat niet lukken). Zonde! Vermakelijk was het wel, een beetje zoals je wel eens hebt als je gemoedelijk op de vangrails gaat zitten bij een stilstaande file op de snelweg. Je “lijdt” samen en maakt er maar grapjes over, ook de twitterstorm met alle gemopper zorgde voor hilariteit. Maar toch; daar gingen we niet voor. Het concept was prachtig, misschien de organisatie volgend jaar ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.