Nieuw jeugdtheatergezelschap in het DeLaMar Theater

Nieuw jeugdtheatergezelschap in het DeLaMar Theater

‘Kind op de plank’ brengt familiemusical Momo en de tijdspaarders

Het nieuwe theatergezelschap ‘Kind op de plank’ speelt zijn eerste voorstelling Momo en de tijdspaarders op zaterdag 29 april in het Amsterdamse DeLaMar Theater. ‘Kind op de plank’ is het gezelschap van de Muziektheaterschool. Onder leiding van regisseur Ruut Weissman (verbonden aan de Muziektheaterschool) spelen elf kinderen het verhaal over Momo en de tijdspaarders, naar het bekende gelijknamige boek van Michael Ende (o.a.Never Ending Story).

“Het begeleiden van talentvolle jeugd zie ik als een belangrijke taak. Ik vind het noodzakelijk dat ze de kans krijgen om in een professionele omgeving hun talenten te laten zien. Daar groeien ze enorm van. En het publiek krijgt zo de kans te genieten van de puurheid en onbevangenheid van getalenteerde jongeren,” aldus Ruut Weissman (regisseur van onder andere De Tweeling en Hij Gelooft In Mij, voormalig artistiek directeur van de Amsterdamse toneelschool&kleinkunstacademie en huidig artistiek leider Muziektheater DeLaMar)

Momo en tijdspaarders – De familiemusical gaat over tijd. Iedereen is druk en kinderen rennen van school naar hobby’s, bijlessen en sportles. Momo, uit de nieuwste familiemusical Momo en de tijdspaarders heeft alle tijd van de wereld. Tijd die ze graag besteedt aan luisteren naar de mensen om haar heen. Daarom is iedereen ook dol op haar. Ze woont alleen, in een ruïne, net buiten de stad. De stad die langzamerhand verandert als er mannen verschijnen. In pakken, met aktetassen en sigaren. Ze jagen de mensen op; iedereen krijgt haast en moet tijd besparen. De wereld wordt kouder en grauwer. Alleen Momo kan de wereld en haar vrienden weer tijd, warmte en kleur geven door de tijdspaarders te stoppen. Maar lukt haar dat? De choreografie van de musical Momo en tijdspaarders is in handen van Pim Veulings (De Tweeling), het script van Eva Matthijsen en de productie wordt gemaakt door Ulrike Burger- Bruijs, oprichter van De Muziektheaterschool en eigenaar van productiemaatschappij Cook a Dream.

De Muziektheaterschool – ‘Kind op de plank’ – De stichting Muziektheaterschool is opgericht door Cook a Dream. De school wil kinderen stimuleren, hun grenzen laten verleggen en veel ervaring bieden. De docenten zijn professionals uit de theaterwereld. Elk schooljaar eindigt met een professionele voorstelling in een grote theaterzaal. Dit theaterseizoen presenteert de school het nieuwe jeugdtheatergezelschap ‘Kind op de plank’, met enkele geselecteerde talenten uit de opleiding.

www.demuziektheaterschool.nl – kaartverkoop voor Momo en de tijdspaarders: www.delamar.nl

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.