Nieuw geld: maakt geld echt gelukkig ?

Nieuw geld: maakt geld echt gelukkig ?

Succesvol thrillerschrijver Charles den Tex en geroemd televisie- en theaterregisseur Peter de Baan schreven Nieuw Geld, een nieuw toneelstuk over het bizarre, onwerkelijke leven vol intriges van een durfkapitalist en zijn vrouw.

In Nieuw Geld duikt Victor Löw in de rol van durfkapitalist Jan: “Ik wil heel graag begrijpen wat er in het hoofd omgaat van zo veel supergeslaagde CEO’s, die soms uiterst radicale beslissingen nemen.” Bedrijven worden overgenomen, leeggeplukt en achtergelaten op de rand van de ondergang. Keihard en zonder geweten verliest de workaholic zich in zijn eigen succes. Het publiek krijgt een kijkje in de belevingswereld van een man die dagelijks met miljoenen speculeert waarbij niemand gespaard blijft.
 
Het decor is vrij eenvoudig opgezet; het stelt de huiskamer voor van Jan (Victor Löw) en zijn vrouw Karin (Vera Mann), waar wij allemaal op bezoek zijn. In het begin van de voorstelling vraagt Jan zich af wat wij allemaal doen in hun huiskamer en zo begint hij aan z’n bezoek te vertellen wat hij allemaal doet als durfkapitalist. Op die manier worden we mee genomen door het verhaal. Al was het stuk soms een beetje aan de langdradige kant, was het toch goed te toen zeker door het mooie spel van de 2 hoofdrol spelers.
 
Victor Löw, die Jan de durfkapitalist speelt, zet een mooie rol neer. Jan die een groot geheim mee draagt zet hij met veel gevoel neer en je ziet z’n personage ook gedurende de voorstelling steeds verder achteruit gaan.
Ook Vera Mann die Karin speelt zet de rol goed neer, het gevoel van de juiste keuzes maken komt hier zeker goed naar voren.
 
Verder speelde nog Peter van Bokhorst  en Ruben de Goede mee.
 
Nieuw geld speelt nog tot eind Mei in de theaters, kijk hier voor de speellijst.
 
Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.