New European Ensemble highlights najaar 2021

New European Ensemble presenteert vier bijzondere programma’s in het najaar van 2021. Vanaf 1 augustus 2021 is de film ‘Ships Vanishing in the Horizon’, ter ere van 140 jaar Panorama Mesdag aldaar te zien, op 25 september de première van een programma met rond en met van Jürg Frey. Vanaf 27 oktober de live première en tournee ‘1984’ gebaseerd op de iconische roman van George Orwell en op 16 november de ‘Strange News’ opening van de week rond Amare, het nieuwe podium in Den Haag dat in het najaar 2021 voor publiek open gaat.

Panorama Mesdag bestaat 140 jaar en New European Ensemble presenteert Ships Vanishing vanaf 1 augustus online

Ter ere van de verjaardag van Panorama Mesdag presenteert New European Ensemble op 1 augustus vanaf 12:00 elk uur ‘Ships Vanishing in the Horizon’, met muziek gecomponeerd door de Baskische componist Mikel Urquiza en gespeeld door het New European Ensemble. Hier de trailer, gemaakt door Gijs Besseling:

Op 25 september presenteert New European Ensemble de wereldpremière van  nieuw stuk van Jürg Frey

New European Ensemble presenteert nieuw werk van en met de internationaal geliefde Zwitserse componist Jürg Frey; een veelomvattend portret van zijn ensemblemuziek, inclusief de wereldpremière van het werk The Wind Moves Them. Jürg Frey is winnaar van de Zwitserse Oeuvre prijs 2021.

New European ensemble presenteert 1984 live vanaf 27 oktober

Een live tour door Nederland met 1984. De voorstelling met acteur Boris van der Ham en klokkenluider Edward Snowden, die zijn medewerking op beeld verleent, is gebaseerd op het iconische boek van George Orwell. Estse componist Mihkel Kerem schreef een award winnend nieuw ensemblestuk geïnspireerd op de roman, dat de voorstelling draagt. De première 1984 is op 27 oktober 2021 in het Muziekgebouw in Amsterdam waarna een tournee volgt in o.a. Den Haag, Leiden, Groningen, ‘s-Hertogenbosch en Enschede. Trailer 1984:https://www.youtube.com/watch?v=Uh1z8e7oijw

In het kader van WIJ Den Haag presenteert het New European ensemble Strange News van Rolf Wallin en Josse de Pauw op 16 november in de openingsweek van Amare 

Het ensemble werkt samen met het Internationaal Strafhof (ICC) om verbindingen tussen het stuk het en werk van het hof te verduidelijken. Dit is zeer actueel gezien de recente zaak tegen de Oegandese krijgsheer Dominic Ongwen. Strange News is een aangrijpend interdisciplinair stuk waarin het leven en het lot van kindsoldaten in onze tijd centraal staat. De Oegandese acteur Arthur Kisenyi vertelt het verhaal van een jonge kindsoldaat, wat hij meemaakt en zijn uiteindelijke terugkeer naar een vreedzame maatschappij. Dit verhaal wordt belicht met aangrijpende en veelzijdige muziek van de Noorse componist Rolf Wallin. Filmbeelden illustreren de Afrikaanse context van het verhaal. Naast Strange News presenteert NEuE nieuw werk van de Haagse componist Florentijn Boddendijk die zich laat inspireren door het belang van het internationaal strafrecht.

New European Ensemble brengt nieuwe muziek voor nieuw publiek

Het New European Ensemble wil met dit project de relevantie van nieuwe muziek voor de samenleving benadrukken. Het ensemble vervolgt hiermee zijn missie om hedendaags repertoire op een aangrijpende en laagdrempelige manier presenteren voor een breed publiek.”

Ter info de website van New European Ensemble voor meer info, data en tickets:

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag. Kersjesfonds. 

FOTO:©Rob Overmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.