New European Ensemble gaat de wereld over in het nieuwe seizoen!

New European Ensemble gaat de wereld over in het nieuwe seizoen!

New European Ensemble is uitgenodigd om op 20 augustus, samen met Symphonic Cinema, te spelen op het prestigieuze Summer at Snape festival in Norfolk, Engeland. Op 23 september haalt het ensemble Gustavo Beytelmann naar Den Haag, om samen de Argentijnse Tango te herontdekken. 1984 van George Orwell, wordt op 26 oktober door New European Ensemble en Boris van der Ham met Edward Snowden als online verteller gepresenteerd in TivoliVredenburg. Op 18 november speelt het ensemble een componistenportret van de Japanse componist Dai Fujikura, een voorloper van nieuwe klassieke muziek. 

Daarnaast is het ensemble verheugd met de herneming van de succesproductie 1984 in TivoliVredenburg in Utrecht en Rome, en optredens op November Music (Jürg Frey) en de Gaudeamus Muziekweek (Manjunath). In coproductie met OPERA2DAY presenteert het ensemble een nieuwe opera: Don Quichot, op muziek van Vanni Moretto, maar liefst 22 keer te zien door heel Nederland. 

New European Ensemble: enkele highlights najaar 2022 

New European Ensemble presenteert Reinventing Tango op 23 september in Den Haag, Nieuwe Kerk (tickets via Amare)

NEuE speelt samen met Gustavo Beytelmann – de legendarische tango pianist en componist uit het kwintet van Astor Piazzolla.Nieuwe werken die een brug slaan tussen eigentijds experiment en tango tradities van Argentijnse tango musici Gustavo Beytelmann, Barbara Varassi Pega, Diego Schissi en Martin Suet. Het ensemble speelt samen met Gustavo Beytelmann (piano), Santiago Cimadevilla (bandoneon), Virgilio Monti (contrabas) en Serdar Geldymuradov (viool).

New European Ensemble presenteert 1984 in TivoliVredenburg op 26 oktober

Een nieuwe lezing van het klassieke verhaal van George Orwell uit 1949. Hoe relevant het boek nog steeds is, bewijst de beroemde klokkenluider Edward Snowden, die vanuit ballingschap meewerkt aan de voorstelling op video. In het nieuwe muziektheaterstuk 1984 van de Estse componist Mihkel Kerem wisselen muziek, tekst en beeld elkaar af. Deze eigentijdse bewerking illustreert hoezeer Orwells dystopische roman de werkelijkheid benadert. Acteur Boris van der Ham vertolkt live verschillende rollen.

New European Ensemble presenteert componistenportret Dai Fujikura op 18 november in Den Haag, Nieuwe Kerk (tickets via Amare)

Dai Fujikura staat bekend om zijn kleurrijke werken die het hedendaagse idioom verbinden met de traditionele muzikale taal van zijn geboorteland Japan. Hij schreef werken voor onder meer de Salzburger Festspiele, Lucerne Festival, BBC Proms en Chicago Symphony. Zijn majestueuze en verfijnde Concerto voor cello en ensemble maakt gebruik van subtiele instrumentatie.  

Artistiek leider Emlyn Stam: ‘Na de zomer begint een seizoen waarin we kunnen laten horen wie we zijn en waar we voor staan. Festivals in Rome en het Verenigd Koninkrijk boeken onze eigen producties, naast een rijk gevulde agenda op veel plaatsen in Nederland. Dit bevestigt dat het ons lukt om nieuwe muziek naar nieuw publiek te brengen. Daar zijn we trots op!’

New European Ensemble 

Kijk op de website van New European ensemble voor meer info, data en tickets. https://www.neweuropeanensemble.com

Met dank aan: Fonds Podiumkunsten, Gemeente Den Haag en het Kersjesfonds. 

EXTRA INFORMATIE

Korte biografie New European Ensemble

New European Ensemble (NEuE) bestaat uit topmusici uit Europa en richt zich op impactvolle projecten met nieuwe muziek en hoge kwaliteit. NEuE is opgericht in 2009 en gevestigd in Den Haag. De missie van het ensemble is om hedendaagse en 20e-eeuws repertoire op een aangrijpende wijze te presenteren daarom zoekt het ensemble vaak naar combinaties met film, literatuur, dans, theater en beeldende kunst. 

FOTO:©Rob Overmeer

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.