NEUSHOORN SPEKTAKEL (7+)

NEUSHOORN SPEKTAKEL (7+)

 NEUSHOORN SPEKTAKEL is de nieuwste voorstelling van Daniël van Klaveren en STIP theaterproducties. Deze opzwepende muziektheatervoorstelling gebaseerd op Rhinocéros van Eugène Ionesco gaat over de twijfelaar Bérenger en zijn zoektocht naar nuance, redenatie en begrip.
Componist en arrangeur Wiebe Gotink maakt nieuwe muziekstukken, samen met het zuurstok roze decor en de op anime gebaseerde kostuums ontaard NEUSHOORN SPEKTAKEL zich in vijf extravagante zingende circusartiesten.

In NEUSHOORN SPEKTAKEL zingen vijf acteurs over hun zoektocht. Moet je erbij horen of maak je individuele keuzes. De verleidelijke klanken van de neushoorns zijn steeds aantrekkelijker. De vraag is, geef je er aan toe. “Je moet tenslotte met je tijd mee gaan. Of niet?”
“Een op hol geslagen wereld”
De wereld verandert en Bérenger ziet het gebeuren. Hardnekkig probeert hij helder te blijven denken. Eerst was er nog maar één, die flitste voorbij voor je met je ogen kon knipperen. Nu zijn het er honderden. Vastberaden en verleidelijk zingen en stampen ze door de straten. Neushoorns. Mooie, krachtige neushoorns. Wie zijn ze? Wat willen ze? en waarom vindt iedereen ze zo bijzonder? Eén voor een raken de bewoners van Burgerdam in de ban van de neushoorn. Je moet tenslotte met je tijd meegaan, Of niet? 

Vijf rondreizende circusartiesten vertellen en bezingen het verhaal van Bérenger en de neushoorns van Burgerdam, met verontrustend veel overgave. 

Daniël van Klaveren maakte eerder:
“Nadia toont wat een islamitisch meisje kan doen besluiten om de westerse wereld de rug toe te keren.” (Nadia, 5 sterren Theaterkrant 2017)
“Ik had niet verwacht dat ik zo ontroerd zou worden door twee kinderen die uit elkaar worden gedreven.”
(Zus van Mozart, 5 sterren Theaterkrant 2015)
“Een warme, speelse en diepzinnige voorstelling.”
(Maarten de Meeuw, 4 Sterren De Volkskrant 2016)

Regie & tekst: Daniël van Klaveren Spel: Michiel Bijmans, Jiska de Wit, Tirza de Boer, Stefan Hendrikx, Milan Sekeris Vormgeving: Lidwien van Kempen Compositie: Wiebe Gotink Kostuums: Esmée Thomassen Lichtontwerp: Mike Evers Producent: STIP theaterproducties

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.