Nederlandse Starman uitgeroepen tot Beste Edinburgh Fringe Show

Nederlandse Starman uitgeroepen tot Beste Edinburgh Fringe Show

Entertainer en zanger Sven Ratzke is net terug van het Edinburgh Festival Fringe waar hij hoge ogen gooide met STARMAN, het theaterprogramma waarin hij bekende nummers van David Bowie op geheel eigen wijze vertolkt. Ratzke is niet de eerste Nederlander die op het befaamde festival speelde, eerder waren ook Hans Teeuwen, Marc-Marie Huijbregts en Micha Wertheim te gast. Het is echter voor het eerst dat een Nederlandse voorstelling zoveel succes oogstte.
Zo werd STARMAN door het Arts Awards Voice Magazine verkozen tot ‘Best Fringe Show of 2016’ uit de 3567 voorstellingen die geprogrammeerd stonden. De 450 stoelen waren zo goed als elke voorstelling uitverkocht en STARMAN kreeg geweldige recensies van de Engelse pers zoals: “Starman is the most talked about show of the Fringe 2016”, aldus The Times. Tevens was er veel media aandacht voor Sven Ratzke en gaf hij onder meer interviews aan dagbladen The Sun, The Times, The Herald, Daily Mail en trad hij op bij de BBC en op de Schotse TV.
Een Nederlandse reprise kan dan ook niet uit blijven en STARMAN is vanaf 14 oktober te zien in een selectief aantal theaters in ons land. Sven Ratzke sluit zijn tournee af op 24 en 25 april in De Kleine Komedie in Amsterdam, zo maakte hij vandaag bekend. Ook zijn er een aantal gerenommeerde theaters in Sydney, New York en Londen toegevoegd aan het speelschema. Morgen wordt STARMAN opgenomen door de Duitse tv zender ARD.
Sven Ratzke heeft een overvol tourschema voor de boeg. Naast de internationale STARMAN-tournee speelt hij in november de hoofdrol in de musical Hedwig and the Angry Inch in Hamburg en Berlijn. In december is hij terug in Nederland met Ratzke’s Christmas Night waarin hij op geheel eigen wijze het kerstgevoel onder de loep neemt. Dreaming of a White Christmas en Santa baby klinken als punk song en flamenco als nooit tevoren. Op 17 december is hij met Ratze’s Rendezvous te gast in het Concertgebouw in Amsterdam. Zijn complete speellijst staat op www.sven-ratzke.com.
Fotocredit: Dennis Veldman

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.