Nederlandse première: Serenade voor kinderen en grote mensen

Concert ter ere van de 190e geboortedag van Henri Dunant

Familieconcert in de prachtige Obrechtkerk in Amsterdam op zondagmiddag 15 april 2018 ter ere van de viering van Henri Dunant’s 190ste geboortedag. Het concert presenteert de Serenade voor kinderen en grote mensen van de Japanse componist Uno die tot doel heeft de band tussen kinderen en volwassenen te bevorderen. Artistiek leider Noriko Amano stelt een bijzonder programma samen: de Nederlandse première van deze serenade, slaapliedjes uit verschillende landen en werken van Bach en Vivaldi uitgevoerd door barokmusici van het Benelux Baroque Orchestra.

Meer over Henri Dunant en componist Uno

Het concert onder de artistieke leiding van Noriko Amano vindt plaats ter viering van de 190e geboortedag van Henri Dunant, oprichter van het Rode Kruis. Speciaal voor deze gelegenheid heeft de Japanse componist Uno een lied geschreven over de communicatie tussen volwassenen en kinderen, dat door kinderen in verschillende talen (Frans, Japans en Nederlands) ten gehore zal worden gebracht. In aansluiting daarop worden slaapliedjes uit verschillende landen gezongen. Slaapliedjes zijn een eerste vorm van contact tussen ouders en hun kinderen. Een en ander wordt begeleid door Noriko Amano die na de pauze met andere musici van het Benelux Baroque Orchestra werken van Bach en Vivaldi zal uitvoeren.

Meer over het programma en korte bio Noriko Amano

Noriko Amano is als pianiste opgeleid in Tokyo en heeft haar muzikale opleiding als klaveciniste vervolgd in Den Haag, Amsterdam en Keulen. Zij woont en werkt in Nederland en geeft concerten in Europa en Japan. In 2014 trad Noriko op in het Concertgebouw Amsterdam met het programma The King’s Favour. Ze heeft verschillende CD’s uitgebracht waaronder Pearls in Baroque met haar persoonlijke selectie uit het rijke historische klavecimbelrepertoire. Samen met de Zwitserse barokhoboïste Vivian Berg heeft zij dit jaar Concert au Salon gepubliceerd met hun favoriete werken uit de achttiende eeuw.

Bijzonder aan het gevarieerde programma van dit concert is de combinatie van kinderliedjes en klassieke muziek. Zo valt er voor jong en oud iets moois te beleven. In de pauze geven Japanse vrijwilligers kinderen les in origami.  Naast Noriko Amano op klavecimbel en piano zijn onder andere te horen haar tienjarige dochter Emily Amano van Baaren op viool, de Noorse Elisabeth Opsahl op cornet, de Japanse Hidehiro Nakamura op blokfluit, de Franse bas Fernand Bernadi en de Japanse sopraan Utako Arakawa.

TRAILER: Serenade voor kinderen en grote mensen van de Japanse componist Uno:

https://www.youtube.com/watch?v=4J-VhPuOphs

 

Praktische informatie
Datum: Zondag 15 april 2018, 17.00-18.30 uur
Plaats: Obrechtkerk, Jacob Obrechtstraat 30, Amsterdam
Tickets: €5 voor kinderen en €10 voor grote mensen aan de deur of via ticket.orders@hotmail.com (alleen bij bestelling vooraf: €20 per gezin)

Website Noriko Amano
https://sites.google.com/view/norikoamanovanbaaren
 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.