Nederlandse FROZEN wordt groter en mooier dan ooit

Nederlandse FROZEN wordt groter en mooier dan ooit

Tekst en foto’s: Mieke van der Raay

De Nederlandse musical versie van Disney FROZEN, geproduceerd door Stage Entertainment Nederland, belooft een grootse en onvergetelijke productie te worden. Dit bleek dinsdagmiddag 21 mei tijdens een perspresentatie op het Circusplein voor het Circustheater in Scheveningen, waar echte sneeuw was neergedaald voor een bijzonder fotomoment met de volledige cast.

Adrian Sarple, de Associate Director, en Walter Drenth, de Managing Director, van Stage Entertainment Nederland openden de perspresentatie met een welkomstwoord vol trots en passie voor het project. De presentatie gaf de pers gelegenheid voor een eerste kennismaking met de cast, die in het zonnetje werd gezet met de uitreiking van een bronzen ticket. Dit ticket markeert de verkoop van maar liefst 100.000 kaartjes. Dit is een indrukwekkend aantal gezien het feit dat de eerste try-outs pas volgende week plaatsvinden. De officiële première staat gepland voor zondagmiddag 9 juni.

Tijdens de perspresentatie kregen de aanwezige journalisten een exclusief kijkje achter de schermen. Ze mochten vragen stellen over verschillende aspecten van de productie, zoals kostuums, pruiken en decor. Steven Roox, die de rol van Olaf speelt, presenteerde zijn ingenieuze kostuum en legde uit hoe hij hiermee zal optreden.

Het hoogtepunt van de presentatie was een preview van het nummer “Voor het eerst na al die jaren” (For the First Time in Forever), wat een voorproefje gaf van de muzikale kwaliteit die het publiek kan verwachten. De musical, gebaseerd op de populaire Disney-film FROZEN, bevat twaalf nieuwe nummers die speciaal voor de show zijn geschreven. De vertaling naar het Nederlands is verzorgd door Erik van Muiswinkel.

Stage Entertainment Nederland heeft duidelijk groots uitgepakt om van Disney FROZEN een indrukwekkende en magische ervaring te maken. Met de introductie van deze nieuwe versie lijkt het erop dat FROZEN de harten van het Nederlandse publiek opnieuw zal veroveren.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.