NEDERLANDS VIOOLCONCOURS 2018: HALVE FINALES OP 13 JANUARI EN GROTE FINALEDAG OP ZATERDAG 20 JANUARI 2018

De eerste voorronden van het  Nederlands Vioolconcours  2018 zijn op 4 januari van start gegaan. Voor de Nederlandse vioolconcoursen in januari 2018 heeft het grootste aantal deelnemers ooit zich aangemeld. Aankomende zaterdag 13 januari vinden de halve finales plaats van de categorieën Oskar Back en Davina van Wely in TivoliVredenburg in Utrecht. Daarnaast starten dit weekend ook de voorronden van de categorie Iordens A & B en presenteren violisten zich tijdens de Showcase Viooltalent aan een panel. Dit alles vindt plaats op zaterdag 13 en zondag 14 januari in het Utrechts Conservatorium (HKU). Op zaterdag 20 januari zijn de finales in TivoliVredenburg in Utrecht. Beschermheer Z.K.H. Prins Constantijn der Nederlanden reikt ’s avonds de prijzen uit. Mediapartner NTR zendt de finale van de categorie Oskar Back live uit op Radio 4. De finales zijn ook te volgen via een livestream.

 

Namen van halvefinalisten categorie Oskar Back en Davina van Wely zijn bekend.

Inmiddels is bekend wie er naar de halve finale van de caetgorie Oskar Back op zaterdag 13 januari in TivoliVredenburg gaan. Dat zijn: Tim Brackman (Den Haag), Boglárka Erdös (Amsterdam), Hawijch Elders (Amsterdam), Mayu Konoé (Hilversum), Karen Su (Rotterdam), Emma Rhebergen (Maastricht), Niek Baar (Rotterdam) en Maxime Gulikers (Berlijn).

Ook is bekend wie er naar de halve finale van de categorie Davina van Wely in TivoliVredenburg gaan: Salome Bonnema (Alphen aan den Rijn), Sedna Heitzman (Alphen aan den Rijn), Fleur Overbeek (Heemstede), Iris van  Nuland (Oss), Sander Kuitert (Leiden), Enzo Kok (Kerkrade), Luna de Mol (Gent-België) en Nathan Hoornaert (Aartselaar-België).

                      

Nederlands Vioolconcours – 4 tot en met 20 januari 2018 – Utrecht

Van 4 tot en met 20 januari 2018 vindt het Nederlands Vioolconcours plaats in de categorieën Oskar Back, Davina van Wely, Iordens en Showcase Viooltalent. Viooltalenten van 6 t/m 26 jaar strijden dan om de felbegeerde prijzen van de Nederlandse vioolconcoursen. De grote finaledag is op zaterdag 20 januari in TivoliVredenburg. De dag wordt afgesloten in de Grote Zaal met de finale van de categorie Oskar Back (18 t/m 26 jaar). De drie finalisten zullen hierbij worden begeleid door het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk. Deelnemers kunnen deze editie kiezen uit de vioolconcerten van Schumann en Dvořák. De voorrondes vinden plaats in de HKU (Conservatorium van Utrecht) en het Utrechts Centrum voor de Kunsten. De concoursen geven jonge violisten de kans om te excelleren en op die manier anderen te inspireren. Voor de komende concoursen heeft zich een recordaantal van 109 deelnemers uit heel Nederland aangemeld.

 

Voorrondes, finales & halve finales Nederlands Vioolconcours

In de finale strijden drie violisten om de hoofdprijs. Zij worden hierbij begeleid door het Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk. Tijdens de finale hebben de violisten de keuze uit het spelen van de vioolconcerten van Antonin Dvořák of Robert Schumann. Naast de diverse geldprijzen is met name het traject erna van groot belang. Om de carrières van de finalisten te stimuleren en ze extra podiumervaring op te laten doen heeft het Nederlands Vioolconcours samenwerkingen met vrijwel alle gerenommeerde klassieke muziekfestivals in Nederland. Daarnaast zal de 1e prijswinnaar concerten verzorgen met het Residentie Orkest in het najaar van 2019. Het Nederlands Jeugd Strijkorkest onder leiding van Carel den Hertog begeleidt de finalisten van de categorie Davina van Wely op zaterdagmiddag 20 januari in de Hertz, TivoliVredenburg. De voorrondes van de categorieën Oskar Back en Davina van Wely vonden plaats op 4, 5, 6 en 7 januari j.l. in het Utrechts Centrum voor de Kunsten. De voorronden van de categorieën Iordens en de Showcase Viooltalent vinden plaats op 13 en 14 januari in de HKU (Conservatorium van Utrecht) en zijn gratis toegankelijk. De halve finales van de categorieën Oskar Back en Davina van Wely vinden plaats op zaterdag 13 januari in TivoliVredenburg. Tickets voor halve finales en de diverse finales zijn te koop via de site van het Nederlands Vioolconcours.

Over het Nederlands Vioolconcours

Het Nederlands Vioolconcours, voortgekomen uit een fusie in 2012 van drie verschillende vioolconcoursen (Oskar Back, Davina van Wely en Iordens) geeft jonge violisten van 6 tot en met 26 jaar de kans om hun talenten te tonen en het publiek te inspireren met hun optredens. Tot de eerdere winnaars behoren bekende musici zoals Jaap van Zweden, Liza Ferschtman, Simone Lamsma, Rosanne Philippens en Daniel Rowland. 

Voor meer informatie en kaartverkoop zie:

Tickets: http://www.nederlandsvioolconcours.nl/agenda/

FOTO: Foppe Schut

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.