Nederlands Blazers Ensemble en Zuiderstrandtheater presenteren nieuw festival: Anywhere The Wind Blows – muziek uit alle windstreken

Op zondag 9 en maandag 10 juni 2019 gaat een lang gekoesterde droom in vervulling van het    Nederlands Blazers Ensemble! In samenwerking met het Zuiderstrandtheater in Den Haag gaat het eerste NBE-festival het daglicht zien: Anywhere The Wind Blows. Bedacht en gespeeld door NBE samen met geweldige artiesten van heinde en verre. Een feest van veelkleurige, melancholische en verrassende klanken. Over hier en daar, over heimwee en thuis, over komen en gaan, over vroeger en nu en over wat de toekomst brengen zal: hopelijk meer vertrouwen in het vreemde en verwondering over het vertrouwde. Met o.a. AGRAF, Kalben, Driss El Maloumi, Hasna El Bacharia, Souad Asla & Lemma en Karsu. Het festival nodigt iedereen uit om te komen aanwaaien en uitblazen. De kaartverkoop is gestart. 

Over het programma Anywhere The Wind Blows 2019                 

Het Nederlands Blazers Ensemble, de programmeur van het festival, heeft zich laten inspireren door landen rond de Middellandse Zee, zuidkust van Turkije tot Marokkoen de wens om met het festival de veelkleurigheid in klanken en mensen te vieren en te verbinden. En vertrouwen te bouwen. 

Bart Schneemann van NBE: “Meer dan ooit lijkt het tijd. Tijd om het niet alleen te zeggen, maar ook écht te doen. Naar elkaar luisteren met open armen, om elkaar even met open armen. Tijd om te blijven verwonderen over elkaar. Maar ook om die verschillen te vieren met elkaar. Met de eerste editie van Anywhere The Wind Blows is er muziek én publiek uit alle windstreken.” 

Eerste namen Anywhere The Wind Blows bekend: AGRAF en Kalben

Er zijn optredens van o.a. het Nederlands Blazers EnsembleAGRAF uit Marokko en Kalben uit Turkije.Ook Driss el Maloumi, Ud virtuoos uit Marokko treedt op.Deze virtuoze musicus komt uit Agadir, Marokko. Hij heeft het podium gedeeld met onder meer Jordi Savall, Debashish Bhattacharya en Montserrat Figueras. Nadat hij de hele wereld is overgegaan met deze fantastische musici, vond Driss het tijd worden om terug te keren naar zijn geboortegrond, waar hij zijn culturele erfgoed verwerkt met alle invloeden en vakmanschap die hij heeft opgedaan. Het festival is verheugd dat ook Hasna El Bacharia, en Souad Asla, Algerijnse zangeressen, erbij zijn. Ook Lemma treedt op en Karsu. Daarnaast is er ook nog een rijk scala uit gasten, zowel uit Nederland als het buitenland.

Website festival Anywhere The Wind Blows:

Het volledige programma is te zien op: www.anywherethewindblows.nl

Locatie:

Zuiderstrandtheater, binnen en buiten op diverse podia. Inclusief muziek, films, food(trucks), verwondering, strand, spektakel, sfeer, baklava en burgers, muntthee en heimwee, open oren en armen. 

Adres: Houtrustweg 505, 2583 WB Den Haag.

Anywhere The Wind Blows is een activiteit van Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag, Zuiderstrandtheater en Nederlands Blazers Ensemble en wordt ondersteund door Gemeente Den Haag, Stichting Dioraphte en het Fonds Podiumkunsten.

FOTO:
© HansvanderWoerd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.