Nationaal Jeugd Musical Theater Speelt Robin Hood

Nationaal Jeugd Musical Theater Speelt Robin Hood

Afgelopen zaterdag ging de musical Robin Hood van Het Nationaal Jeugd Musical Theater in het Zaantheater in Zaandam in première. Het verhaal van Robin Hood is al heel erg oud en zijn al veel musical versies van Robin Hood gemaakt. Met zo nu en dan een eigen draai aan het verhaal. Ook hier heeft het NJMT een geheel eigen versie van Robin Hood gemaakt. Dit maakt het een fijne voorstelling om naar te kijken, omdat je toch niet helemaal weet wat er gaat gebeuren.

Het Verhaal

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, heeft de sheriff de macht gegrepen. Hij is meedogenloos en regeert met harde hand met behulp van zijn neef Guy van Gisborne. De rijken zijn alleen maar rijker geworden en de armen armer. Marian heeft er van alles over te zeggen maar haar stiefmoeder Sybella snoert haar de mond: een vrouw moet haar plaats kennen.

In het kasteel voelt Marian zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte, een kap ver over het gezicht getrokken, die

op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden bevrijdt met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige sheriff de Rainault. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Wie schuilt er onder de kap van Robin Hood en zal hij erin slagen om meer gelijkheid af te dwingen?

De musical speelt zich af in de Middeleeuwen. Voor de muzikale ondersteuning is gebruik gemaakt van hedendaagse muziekarrangementen, dit is erg in trek bij de wat jongere theaterbezoekers.

Hoewel de cast voor een groot deel uit jeugdige spelers bestaat is er zeker veel talent bij. Je merkt dat ze veel plezier hebben in wat ze mogen doen. Dit komt zeker ten goede komt aan de voorstelling. Er zit daarnaast een fijne vaart in de voorstelling, waardoor het lekker weg kijkt. 

Robin Hood De musical is een leuke musical voor het hele gezin. Kijk snel op www.robinhoodmusical.nl voor meer informatie en wanneer ze bij jou in de buurt in het theater staan.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.