NATIONAAL JEUGD MUSICAL THEATER PRESENTEERT KENAU, DE MUSICAL

NATIONAAL JEUGD MUSICAL THEATER PRESENTEERT KENAU, DE MUSICAL

Sinds vorig jaar legt het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) zich steeds meer toe op het maken van exclusieve en eenmalige, kwalitatief hoogstaande, theatervoorstellingen. Vorig jaar maakte het NJMT o.a. Het Bos In en Leve Malthus!. Dit jaar speelt KENAU, de Musical op 5 en 6 maart 2016 in theater De Meerse in Hoofddorp. Een geheel nieuwe Nederlandse musical met script, muziek en regie van Elise Berends.

Over KENAU, de Musical

Haarlem, 1572. Kenau Simonsdochter Hasselaer is een lompe, agressieve vrouw met een slechte reputatie, die constant iedereen aanklaagt die haar in de weg zit. Haar drie dochters en zoon gaan hun eigen weg, en haar gezin wordt, net als de rest van Haarlem, verscheurd door geloofsovertuigingen, angst en woede. Als het uiteindelijk komt tot een opstand is Kenau net een dochter verloren en is ze blind van woede en verdriet. De vrouw die de muren op klimt heeft evenveel geliefden in de hemel als op aarde, dus het kan haar niet schelen of ze dood is of levend. En dat maakt haar levensgevaarlijk.

We volgen haar en haar vrouwen gedurende het beleg van Haarlem, tot de noodlottige dag waarop de opstand eindigt en de Spanjaarden overwinnen.

Grote, heftige groepsnummers wisselen de ontroerende, prachtige solo’s af. Felle, scherpe scenes die alles wat ook de huidige maatschappij nu bezighoudt, genadeloos blootleggen: racisme, emancipatie, extremisme in geloof, dreiging van oorlog, rouw, trots en wanhoop.

Als je een vrouw bent, mag je dit niet missen.

Als je een man bent ook niet.

Mis het niet, en boek nu!

Exclusief te zien

KENAU, de Musical is slechts exclusief op 5 en 6 maart 2016 te zien in theater De Meerse te Hoofddorp. De kaartverkoop is geopend! Mis dit unieke spektakel niet!

Share

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.