Nationaal Jeugd Musical Theater brengt Peter Pan

Nationaal Jeugd Musical Theater brengt Peter Pan

In de aanstaande zomervakantie presenteert het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT) een compleet vernieuwde versie van het wereldberoemde verhaal Peter Pan als theaterbootcamp. Speciaal voor het NJMT bewerkt Elise Berends de toneelklassieker Peter Pan or The Boy Who Would Not Grow Up van J.M. Barrie uit 1904. In 1911 ontstond hieruit het wereldberoemde kinderboek Peter Pan. Naast de toneelbewerking, waarbij Berends nieuwe teksten/songteksten schrijft en muziek componeert, neemt ze ook de regie voor haar rekening. Peter Pan vertelt het verhaal van Peter en het elfje Tinkerbel die op een nacht Wendy meenemen naar Nimmerland. Daar zorgt ze als een moeder voor de Verloren Jongens, en ontdekt ze dat in dit land dingen heel anders verlopen dan thuis. Het verhaal werd wereldberoemd door de Disneyfilm uit 1953. Het NJMT komt nu met een bewerking op het originele toneelstuk.

In deze nieuw geschreven musical mogen de kinderen schitteren als indianen, Verloren jongens, elfjes en zeemeerminnen, begeleid door een groep fantastische volwassen acteurs die de kinderen komen helpen door epische rollen als Kapitein Haak, Smie, en de ouders Darling gestalte te geven. Onder leiding van Elise Berends, zullen de kinderen met behulp van een choreograaf het hele stuk in een week maken!

Het Nationaal Jeugd Musical Theater (NJMT), de grootste musicalschool van Noord-Holland, is een organisatie die zich, zonder winstoogmerk, richt op het opleiden van kinderen van 3 tot 18 jaar in dans, drama en zang en het maken/produceren van theatervoorstellingen (musicals) voor en door kinderen. Na de realisatie van de grootschalige tourproducties: Sjakie en de Chocoladefabriek, Narnia, Kruistocht in Spijkerbroek (6 Musical Award nominaties) en Oorlogswinter (winnaar Musicalworld Award) bracht het Nationaal Jeugd Musical Theater afgelopen theaterseizoen De Tovenaar van Oz (2 Musicalworld Award nominaties) in de Nederlandse en Belgische theaters. Het NJMT heeft een unieke positie binnen het culturele landschap. Ook deze voorstelling onderscheidt zich van vele andere (musical)producties door de grote actieve betrokkenheid van kinderen, jongeren en volwassenen. In de serie van Theaterbootcamps is Peter Pan de opvolger van Dochter van de Zilv`ren Maan en Spring Awakening.

Peter Pan wordt gespeeld op zaterdagavond 15 augustus 2015 in Schouwburg De Meerse in Hoofddorp.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.