Nathalie Meskens, Jan Schepens, musicaldebuut voor Els Dottermans en terugkeer Dorian Liveyns in ‘MAMMA MIA!’

Nathalie Meskens, Jan Schepens, musicaldebuut voor Els Dottermans en terugkeer Dorian Liveyns in ‘MAMMA MIA!’

Vanaf 22 maart 2025 keert de felgesmaakte Vlaamse versie van musicalsensatie ‘MAMMA MIA!’ terug en kan het dak er weer meermaals feestelijk af in opeenvolgend Stadsschouwburg Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater Hasselt. Regisseur Stany Crets, die opnieuw de rol van Bill zal vertolken in de musical, wist met zijn Angeleyes eerder al Ann Van den Broeck (Donna) en Helle Vanderheyden (Sophie) te overtuigen om terug te keren naar het warme Griekse bad van ‘MAMMA MIA’. Beide nachtegalen zeiden meteen I Do, I Do, I Do, I Do, I Domaar daarmee was de honger van Super Trouper Stany natuurlijk allerminst gestild.

Knowing Me, Knowing You dacht hij en dus klopte Stany ook terug aan bij Dorian Liveyns. De sympathieke en getalenteerde musicalacteur zei in 2022 nog Take A Chance On Me en pakte die zomer bij ‘MAMMA MIA’ zijn eerste hoofdrol in een grote hitmusical als Sky. Dat deze rol allerminst zijn Waterloo betekende, bewijst zijn succesvolle vervolgparcours en het feit dat Stany hem er voor deze herneming absoluut terug bij wilde. Gimme, Gimme, Gimme zei Dorian, die maar wat graag terug in de huid van Sky kruipt in 2025.

Ook aan vers bloed geen gebrek in de hoofdcast, want Stany trok met The Winner Takes It All in het achterhoofd zijn stoute schoenen aan en wist uiteindelijk met een simpele Voulez-Vous drie absolute toppers te strikken…

Nathalie Meskens, Jan Schepens en musical debutante Els Dottermans

Actrice, presentatrice en zangeres Nathalie Meskens kan zich in ‘MAMMA MIA’ ook helemaal uitleven als Dancing Queen. Nathalie zal de rol van de flamboyante Tanya vertolken en treedt daarmee in de voetsporen van Evi Hanssen die dit in 2022 met verve deed.

“Wie kan er nu nee zeggen tegen ‘MAMMA MIA!’? Al die heerlijke ABBA-hits, pure nostalgie en feelgood. Exact waar we allemaal een stevige portie van kunnen gebruiken. Laat maar komen!”
– Nathalie Meskens –

Was de rol van de onstuimige architect Sam vorige keer nog weggelegd voor musical debutant Johan Terryn, dan wordt er nu uitgepakt met een doorwinterde musicaltopper. Niemand minder dan Jan Schepens kreeg een Ring Ring van Stany Crets en zal de rol van deze zelfverzekerde, beheerste, maar stiekem met veel spijt worstelende mogelijke vader van Sophie op zich nemen. Bekend terrein op verschillende vlakken overigens voor Jan. Hij speelde in 2006 al de rol van Sam in MAMMA MIA! en vormde in ‘Beauty and the Beast’, ‘Assepoester’ en ‘The Last Five Years’ ook al een koppel met Ann Van den Broeck.

“Een ontzettend fijn verhaal en ge-wel-di-ge muziek! ‘MAMMA MIA!’ is een feest en ik ben zo blij dat ik een uitnodiging kreeg om mee te feesten!”
 – Jan Schepens – 

Wat Jan Schepens is voor de Belgische musicalwereld, is Els Dottermans voor onze theater-, tv- en filmwereld. Haar cv is eindeloos en puilt uit van de mooie rollen, maar toch gaapt er nog één gaatje…musical. “I Have A Dream”, zei Stany bij Deep Bridge. “Ik wil Els Dottermans als Rosie in ‘MAMMA MIA!’. Voor Els bleek een positief antwoord op haar vraagLay All Your Love On Me” voldoende om toe te happen.

“‘MAMMA MIA!’ wordt voor mij toch wel een beetje een stap in het onbekende. Een ‘once in a lifetime’, maar wel een uitdaging die ik ten volle aanga.”
– Els Dottermans –

Het succes van ‘MAMMA MIA!’
‘MAMMA MIA!’ ging op 6 april 1999 in wereldpremière op de Londonse West End. De show loopt er nog steeds en is wereldwijd nog altijd een ongezien succes. De nieuwe versie van Deep Bridge ging in maart 2020 in première en speelde in de zomer van 2021 en 2022 voor uitverkochte zalen. ‘MAMMA MIA!’ was ontegensprekelijk één van de meest succesvolle shows van de laatste jaren. And here we go again, 5 jaar na de première laten we Vlaanderen in 2025 opnieuw meezingen en dansen op Dancing Queen en Voulez-Vous.

Oude liefdes en geweldige nummers
‘MAMMA MIA!’ combineert de grootste hits van ABBA met een humoristisch liefdesverhaal over alleenstaande moeder Donna en haar dochter Sophie, die op het punt staat om te trouwen. Sophie wil dolgraag worden weggegeven door haar echte vader, maar het blijkt niet eenvoudig om te ontdekken wie dat is… Ze wil een antwoord krijgen op haar vraag en nodigt daarom drie voormalige liefdes van haar moeder uit op het Griekse eiland waar ze wonen. Donna wordt compleet verrast door het weerzien met de mannen en staat plots oog in oog met haar bruisende verleden. Samen met haar vriendinnen haalt Donna herinneringen op aan vroeger, aan oude liefdes en aan hun tijd als het zangtrio Donna and the Dynamo’s. Alle bekende ABBA hits passeren de revue, waaronder ‘Dancing Queen’, ‘Knowing Me, Knowing You’, ‘Super Trouper’ en uiteraard ‘Mamma Mia’.

‘MAMMA MIA!’ speelt vanaf 22 maart 2025 in Antwerpen, Gent en Hasselt.
Tickets & info: deepbridge.be 

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.