Natalie Ballenger speelt hoofdrol in West Side Story

Natalie Ballenger speelt hoofdrol in West Side Story

Vandaag is bekend gemaakt dat de jonge, Amerikaanse actrice Natalie Ballenger de rol van Maria zal gaan spelen in de hitmusical West Side Story. TEC Entertainment brengt deze klassieke Broadway musical precies zestig jaar na de wereldpremière terug naar Nederland. De mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door Kevin Hack. West Side Story is vanaf 12 december 2017 te zien in het World Forum Theater in Den Haag en vanaf 2 januari 2018 in MartiniPlaza in Groningen.

Natalie Ballenger maakte onlangs haar debuut in de opera double bill Aleko/Pagliacci in het befaamde Lincoln Center in New York. Ze zong meerdere solorollen in het Lincoln Center, Metropolitan Room en de Symphony Space en nam deel aan het Victor Herbert Renaissance Project. Natalie was verder te zien als Eliza Doolittle in My Fair Lady, Sarah Brown in Guys and Dolls, Blanche in Dialogues of the Carmelites en Josephine in H.M.S Pinafore. Natalie Ballenger is laureaat van Lotte Lenya Competition. Op dit moment is Natalie te zien als Rosalia in de internationale tournee van West Side Story.

West Side Story is een van de meest geliefde liefdesverhalen aller tijden en wordt algemeen beschouwd als de beste musical ooit geschreven. Het verhaal is nu nog net zo aangrijpend en actueel als tijdens de Broadway première, precies zestig jaar geleden. Het romantische verhaal van Shakespeare’s Romeo en Julia wordt in West Side Story verplaatst naar het New York City van de jaren vijftig. Tony en Maria zijn twee jonge geliefden, gevangen tussen twee strijdende straatbendes: de Jets en de Sharks. Hun strijd om te overleven in een wereld vol haat, geweld en vooroordelen is één van de meest innovatieve, hartverscheurende en relevante muzikale drama’s van onze tijd.

West Side Story, met de muziek van Leonard Bernstein en de liedteksten van Stephen Sondheim, zit vol onvergetelijke songs als ‘Maria’, ‘Tonight’, ‘I Feel Pretty’ en ‘Somewhere’, wordt uitgevoerd door een bijzondere en energieke Amerikaanse cast en met de briljante, oorspronkelijke Broadway choreografie van danslegende Jerome Robbins. De voorstelling wordt begeleid door een groot live-orkest.

West Side Story is niet te zien op de Uitmarkt in Amsterdam, aangezien zij vandaag een voorstelling spelen in Manilla op de Filipijnen. Voor de Nederlandse speelperiode is West Side Story onder andere nog te zien in Shanghai en Parijs.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.tec-entertainment.com of Eventim 0900-1353 (€ 0,45 per minuut) of via www.eventim.nl/westsidestory

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.